• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Šis obuolių pyragas vadinamas skaniausiu pasaulyje

Telšių žinių redakcija
9 lapkričio, 2024
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Šiltas ir kvepiantis obuolių pyragas – jaukumo simbolis, be kurio ruduo nebūtų ruduo. pavergia jį ragavusių širdis ir skonio receptorius?

Kaip iškepti pasakiškai kvapnų „appeltaart“

Prieš pasidalydamas olandišku receptu, Th. Lauvray duoda ir kelis patarimus, kad pyrago kepimas būtų lengvesnis ir sėkmingesnis.

„Visų pirma, pjaustant obuolius jų pernelyg nesmulkinkite. Olandiškame recepte jie yra pakankamai stambių gabalėlių, nes kitaip kepdami jie pavirs į košę. Taip pat jų nepagailėkite, nes kepant jų šiek tiek sumažės. Verta ir nebijoti eksperimentuoti – Nyderlanduose mėgstama įdėti ir, pavyzdžiui, riešutų, serbentų. Tad jeigu turite mėgstamą priedą, be kurio neįsivaizduojate obuolių pyrago – tikrai naudokite“, – kviečia „Iki“ konditeris.

Kad būtų lengviau dirbti, kepinių žinovas pataria prieš kočiojant tešlą ją atšaldyti. O kad obuolių sultis pernelyg nesuminkštintų pyrago apačios, prieš dedant vaisius tešlą pabarstykite trupučiu džiūvėsėlių.

Reikės: tešlai: 140 g šviesaus rudojo cukraus, 300 g miltų, ½ šaukštelio druskos, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 200 g šalto sviesto, 1 kiaušinio. Obuolių įdarui: 1 kg šviežių obuolių, 1 šaukšto citrinos sulčių, 70 g cukraus, 2 šaukštelių cinamono, 75 g razinų, 15 g džiūvėsėlių. Taip pat: 1 kiaušinio, cukraus.

Gaminame:

1. Miltus, rudąjį cukrų, druską ir kepimo miltelius sumaišykite dideliame dubenyje. Sviestą supjaustykite arba susmulkinkite pirštais į žirnio dydžio trupinius. Sudėkite į sausus ingredientus, įmuškite kiaušinį ir švelniai minkykite tešlą, kol ji susijungs į rutulį. Prieš iškočiodami tešlą suvyniokite ją į plastikinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandą.

2. Razinas sudėkite į karščiui atsparų dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Leiskite razinoms mirkti 10-15 minučių, tada nusausinkite.

3. Obuolius nulupkite, išskobkite sėklas ir supjaustykite. Sudėkite į dubenyje ir apvoliokite citrinos sultyse, kad neparuduotų.

4. Į obuolius suberkite cukrų, cinamoną, galite pagardinti ir šiek tiek imbieru bei muskato riešutu. Išmaišykite, tada sudėkite razinas.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Ištepkite 20 cm pyrago formą sviestu ir pabarstykite miltais.

6. Padalykite tešlą į dvi dalis, kurių viena būtų šiek tiek didesnė už kitą. Pradėkite nuo didesnio tešlos kamuolio, o mažesnį laikykite šaldytuve šaltai. Iškočiokite didesnį tešlos gabalą ir išklokite juo formos dugną bei šonus. Ant dugno suberkite džiūvėsėlius, tada supilkite obuolių įdarą. Jį gerai prispauskite. Atrodys, kad obuolių yra per daug, tačiau kepant įdaras sumažės.

7. Likusį tešlos gabalą iškočiokite taip, kad būtų vos didesnis už pyrago formą. Tešlos ratuku, picos pjaustykle arba ilgu aštriu peiliu supjaustykite į kelias plonas, maždaug 2 cm pločio tešlos juosteles.

8. Supinkite iš jų groteles ant pyrago viršaus. Užspauskite pyrago kraštus ir nupjaukite tešlos perteklių. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir gausiai pabarstykite cukrumi.

9. Kepkite 60-70 minučių, kol plutelė taps sodri, aukso spalvos, o obuoliai suminkštės. Prieš patiekdami pyragą atvėsinkite iki kambario temperatūros.

„Iki“ inf.

Kitas įrašas

Me­džių rū­bai ke­liau­ja į są­var­ty­ną

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Policija pradėjo blaivumo ir saugaus vairavimo patikras
Po sugyventinio smurto nėščia moteris pagimdė namuose
Pasitinkant vidurvasarį Telšiuose: miestą drebins legendiniai „La Bouche“ ir „Modern Talking Reloaded“
Kar­tu į va­sa­rą su glo­bos spar­nais
Tel­šiuo­se pa­mi­nė­ta Ge­du­lo ir vil­ties die­na
Dūz­gian­tis bi­čių pa­vel­das

Žemaičių kultūra

Liaudies šokių šventė Plungėje: „Jūs – mūsų tautos savitumas“
Sąjūdžio gimtadienis – tarp bendraminčių
Iš Nepriklausomybės paminklo Ketūnuose liko pamatai
Domėnai prašo nepamiršti vardų
Plungėje pirmą kartą surengtas festivalis „Žemaitiu dėinas“
Gedulo ir vilties dienai – paliktų namų simbolis

Laisvalaikis

Kar­tu į va­sa­rą su glo­bos spar­nais
„Svei­kas ir stip­rus Tel­šių vai­kas“
Salotos su trešnėmis ir feta
Nau­jai at­gi­męs res­to­ra­nas „Sinch­ro­nas“ kvie­čia tel­šiš­kius su­grįž­ti
Me­tų bai­gia­ma­sis ren­gi­nys Tel­šių re­gio­ni­nia­me pro­fe­si­nio mo­ky­mo cent­re: pa­dė­kos, „Apel­si­nai“, „Cit­ri­nos“ ir daug šyp­se­nų!
„Dinamika“ pajūryje surengs vienintelį vasaros šou

Sveikata

Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
Iš Ma­ro­ko į Tel­šius: gy­dy­to­jas Ham­za Bou­boual sa­vo pa­šau­ki­mą ra­do Lie­tu­vo­je
Ar­tė­jant va­sa­rai – di­des­nis Eu­ro­pos svei­ka­tos drau­di­mo kor­te­lių po­rei­kis
Orams vės­tant, ser­ga­mu­mas vėl au­ga
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset