• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Ridikėliai – pirmieji pavasario pasiuntiniai

3 receptai naujam sezonui

Telšių žinių redakcija
19 balandžio, 2025
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Nors dažniausiai ridikėlius regime salotose, šie maži raudonskruosčiai gali nustebinti savo universalumu, sako „Iki“ kulinarijos šefė. Pavyzdžiui, kepant ridikėliai atskleidžia neįprastą saldumą, kuris suteikia patiekalams netikėtą skonį. Taip pat jie gali būti marinuojami arba fermentuojami, kuriant aštrus ir rūgštus užkandžius, kurie puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies.

Prasidedant naujam šviežių daržovių sezonui, „Iki“ kulinarijos šefė J. Tamoševičienė dalijasi 3 receptais, kurie leis pasimėgauti ridikėliais naujai.

Pavasario skonis: šilti ridikėliai su česnakais ir petražolėmis

Gaminimo laikas: 15 min.

Reikės: 2 ryšulėlių šviežių ridikėlių, 2 skiltelių česnako, 2 šaukštų aliejaus, 1-2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių, 2 šaukštų sviesto, 2 šaukštų migdolų riekelių, pusės ryšulėlio šviežių petražolių, druskos, pipirų.

Gaminame:

  1. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną perpjaukite pusiau. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite ridikėlius ir česnakus. Kepkite 3-4 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  3. Supilkite citrinos sultis, sviestą, migdolų dribsnius ir smulkintas petražoles. Viską sumaišykite, trumpai pašildykite. Pagardinkite druska ir pipirais.

Nauja idėja meksikietiško maisto gerbėjams – ridikėlių gvakamolė

Gaminimo laikas: 20 min.

Reikės: 1 ryšulėlio šviežių ridikėlių su lapais, 1 nedidelio raudonojo svogūno, 2-3 prinokusių avokadų, 1 česnako skiltelės, 90 ml neriebaus jogurto, ½ ryšulėlio šviežių kalendrų, druskos, kumino, raudonųjų paprikų dribsnių, žaliosios citrinos sulčių.

Gaminame:

  1. Nuplaukite ridikėlius ir ¾ jų sukapokite, lapus taip pat pasilikite. Likusius ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Nedidelę saują ridikėlių lapų nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. Nulupkite svogūną ir labai smulkiai supjaustykite kubeliais. Iš avokadų išskobkite minkštimą, apšlakstykite 2-3 šaukštais žaliosios citrinos sulčių ir sutrinkite šakute. Sumaišykite su jogurtu.
  3. Nulupkite česnaką, smulkiai sukapokite ir sudėkite į avokadą. Nuplaukite kalendrą, nusausinkite, nuskabykite 3/4 lapelių ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite į avokadų mišinį kartu su sukapotais ridikėliais, svogūnais, ridikėlių lapais ir viską sumaišykite.
  4. Pagardinkite gvakamolę druska, kuminu ir raudonųjų paprikų dribsniais, jei reikia – įpilkite dar žaliosios citrinos sulčių. Pabarstykite ridikėlių griežinėliais ir likusiais kalendrų lapeliais.

Kreminė šilta ridikėlių sriuba

Gaminimo laikas: 45 min.

Reikės: 400 g šviežių ridikėlių su lapais, 300 g bulvių, 2 nedidelių svogūnų, 2 šaukštų sviesto, 800 ml daržovių sultinio, druskos, pipirų, grietinėlės.

Gaminame:

  1. Nuplaukite ridikėlius, atidėkite 4 jų į šalį. Likusius ridikėlius ir jų lapus stambiai supjaustykite. Bulves nulupkite, nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Svogūnus smulkiai sukapokite.
  2. Puode ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus, kol jie taps permatomi. Sudėkite bulves, ridikėlius ir susmulkintus ridikėlių lapus. Supilkite sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 20 minučių. Sriubą puode sutrinkite trintuvu, įmaišykite grietinėlę ir pagardinkite druska bei pipirais. Plonai supjaustykite pasiliktus ridikėlius ir sudėkite į sriubą kartu su pasiliktais žalumynais, trumpai pašildykite ir patiekite.

 „Iki“ komunikacijos inf

Kitas įrašas

Kodėl jums reikalingi laisvalaikio batai?

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Tel­šiš­kės sėk­mė tarp­tau­ti­nia­me kon­kur­se Is­pa­ni­jo­je
Odon­to­lo­gas Ta­das But­ri­mas: „Že­mai­tis be sa­vo kraš­to – kaip dan­tis be šak­nies“
„Že­mai­ti­jos tau­rė-2025“
Grilyje kepti jautienos kebabai su jogurtiniu padažu
Sa­vi­val­dy­bė pirks bu­tą Bir­žu­vė­nų dva­re
Ki­tu kam­pu: Bia­lys­to­ko „Ca­ri­to“ ir sen­jo­rų „ma­ra­to­nas“ Že­mai­ti­jo­je

Žemaičių kultūra

Tradicinės ir naujos šventės – neatsiejama vasaros dalis
Sekmadienį prasideda IV tarptautinis vargonų muzikos festivalis
Mykolo Biržiškos anūkė: „Jūs esate mūsų žmonės, o mes esame jūsų“
Kur augai tu, šventasis Kryžiaus medi?
Kuopos gretose – jau pustrečio šimto šaulių
Seime eksponuojama Sigito Strazdausko nuotraukų paroda

Laisvalaikis

„Že­mai­ti­jos tau­rė-2025“
Grilyje kepti jautienos kebabai su jogurtiniu padažu
Jubiliejinis „Varnių kermošius 2025“
„Tulp­me­džio žy­dė­ji­mas“ – tra­di­ci­nė šven­tė De­gai­čiuo­se
Kon­cer­tų cik­las „Sie­los mu­zi­ka 2025“ Ga­dū­na­vo Švč. Jė­zaus Šir­dies baž­ny­čio­je
Tūkstančiai kilometrų – dviračiais

Sveikata

Karštis ir sveikata: kaip apsisaugoti karštomis vasaros dienomis?
Kei­čia­si gy­dy­mo įstai­gų ver­ti­ni­mas: at­si­žvelgs ne tik į veik­lą ir fi­nan­sus, bet ir į po­žiū­rį į pa­cien­tą
Siū­lo­ma plės­ti de­fib­ri­lia­to­rių tink­lą: lai­ku su­teik­ta pa­gal­ba pa­dė­tų iš­gel­bė­ti tūks­tan­čius žmo­nių
Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset