• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Pyragai su varške: kaip iškepti tiesiog tobulą desertą?

Telšių žinių redakcija
17 birželio, 2022
Partnerių informacija, Receptai, Laisvalaikis
0

Jei kas nors paklaustų, kokie saldūs kepiniai sulaukia didžiausio susidomėjimo, turbūt nesuklystume pasakę, kad tai – pyragai su varške. Tokių saldžių kepinių receptų yra tikrai nemažai, todėl visada galima pasirinkti pačius mėgstamiausius. Būtent todėl norime su jumis pasidalinti keliais naudingais patarimais, kaip iškepti tobulą varškės pyragą ir rekomenduoti keletą receptų.

Kokių taisyklių vertėtų laikytis kepant varškės pyragą?

  1.  Varškės pyragui geriausia rinktis pakankamai riebią varškę;
  2. Prieš gamindami varškę visuomet pertrinkite per sietelį, nes tuomet neliks stambių varškės gabaliukų;
  3. Pyragai su varške gali būti pernelyg kartūs, jei į juos įmaišysite kokoso drožlių;
  4. Varškė puikiai dera su įvairiais vaisiais: kriaušėmis, obuoliais, ananasais, persikais, ir t.t.;
  5. Kiaušinius išplaksite greičiau, nei į juos įdėsite šiek tiek kambario temperatūros sviesto;
  6. Lengviausiai atsiskiria šaltų kiaušinių tryniai ir baltymai. Geriausia plakti šaltus kiaušinių baltymus, o tryniai turėtų būti kambario temperatūros;
  7. Varškės pyragą iš formos išimsite lengviau, jei pirmiausia jį atvėsinsite toje pačioje kepimo formoje.

Pyragai su varške: 3 receptai

Prancūziškas varškės pyragas

Jums reikės:

Tešlai:

  • 200 g sviesto
  • 2 šaukštų kakavos miltelių
  • 400 g miltų
  • 100 g cukraus

Įdarui:

  • 500 g varškės
  • 2 arb. š. vanilinio cukraus
  • 100 g cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 2 valg. š. grietinės

Kaip gaminti?

Sutarkuokite šaltą sviestą, sumaišykite su cukrumi, kakavos milteliais ir miltais. Gauta masė turi būti biri.

Sutrinkite įdarui skirtą varškę, sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais.

Kepimo formą ištepkite sviestu, suberkite pusę  tešlos masės, dėkite varškės įdarą, o ant viršaus berkite tešlos masę.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Vanilinis varškės pyragas su razinomis

Jums reikės:

  • 2 pakelių sausainių
  • 100 g sviesto
  • 8 kiaušinių trynių
  • 2 arb. š. vanilinio cukraus
  • 100 g cukraus
  • 800 g varškės
  • 5 valg. š. grietinės
  • 1 stiklinės razinų
  • 2 pakelių vanilinio pudingo

Kaip gaminti?

Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.

Sausainių mase išklokite kepimo formą.

Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi. Įmaišykite grietinę, sudėkite varškę.

Sudėkite vanilinį cukrų, sumaišytą su pudingo milteliais. Suberkite išbrinkusias razinas.

Ant sausainių pagrindo dėkite varškės masę.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug  50 minučių.

Aguoninis varškės pyragas

Jums reikės:

  • 200 g sausainių
  • 100 g sviesto
  • 1 valg. š. rudojo cukraus
  • 800 g varškės
  • 4 kiaušinių
  • 300 g cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 3 šaukštų aguonų
  • 1 apelsino

Kaip gaminti?

Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su tirpintu sviestu ir ruduoju cukrumi.

Kepimo formą (maždaug 26 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Formuokite sausainių sluoksnį.

Išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite išspaustas apelsino sultis bei suberkite tarkuotą žievelę, suberkite vanilinį cukrų ir aguonas.

Viską gerai išmaišykite ir pilkite ant sausainių pagrindo.

Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą.

Kitas įrašas

Naudoti Audi automobiliai pateisins lūkesčius laikantis 4 paprastų taisyklių

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Policija pradėjo blaivumo ir saugaus vairavimo patikras
Po sugyventinio smurto nėščia moteris pagimdė namuose
Pasitinkant vidurvasarį Telšiuose: miestą drebins legendiniai „La Bouche“ ir „Modern Talking Reloaded“
Kar­tu į va­sa­rą su glo­bos spar­nais
Tel­šiuo­se pa­mi­nė­ta Ge­du­lo ir vil­ties die­na
Dūz­gian­tis bi­čių pa­vel­das

Žemaičių kultūra

Liaudies šokių šventė Plungėje: „Jūs – mūsų tautos savitumas“
Sąjūdžio gimtadienis – tarp bendraminčių
Iš Nepriklausomybės paminklo Ketūnuose liko pamatai
Domėnai prašo nepamiršti vardų
Plungėje pirmą kartą surengtas festivalis „Žemaitiu dėinas“
Gedulo ir vilties dienai – paliktų namų simbolis

Laisvalaikis

Kar­tu į va­sa­rą su glo­bos spar­nais
„Svei­kas ir stip­rus Tel­šių vai­kas“
Salotos su trešnėmis ir feta
Nau­jai at­gi­męs res­to­ra­nas „Sinch­ro­nas“ kvie­čia tel­šiš­kius su­grįž­ti
Me­tų bai­gia­ma­sis ren­gi­nys Tel­šių re­gio­ni­nia­me pro­fe­si­nio mo­ky­mo cent­re: pa­dė­kos, „Apel­si­nai“, „Cit­ri­nos“ ir daug šyp­se­nų!
„Dinamika“ pajūryje surengs vienintelį vasaros šou

Sveikata

Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
Iš Ma­ro­ko į Tel­šius: gy­dy­to­jas Ham­za Bou­boual sa­vo pa­šau­ki­mą ra­do Lie­tu­vo­je
Ar­tė­jant va­sa­rai – di­des­nis Eu­ro­pos svei­ka­tos drau­di­mo kor­te­lių po­rei­kis
Orams vės­tant, ser­ga­mu­mas vėl au­ga
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset