„Nematomas obuolių pyragas savo pavadinimą gavo dėl to, kad jame yra nedaug tešlos, bet daug obuolių. Dėl to jis yra lengvas, kupinas vaisių skonio, o obuolių sluoksniai tarsi susilieja ir tampa nepastebimi. Tačiau šis pyragas tikrai neliks nepastebėtas – rafinuotas skonis ir kreminė konsistencija sužavės kiekvieną. Namiškiai pastebės skirtumą jau nuo pirmojo kąsnio ir greičiausiai nuo šiol prašys nebe tradicinės versijos, o būtent prancūziškos“, – sako „Iki“ konditeris Th. Lauvray.
Reikės:
- 1 kg šviežių obuolių,
- 3 kiaušinių,
- 85 g cukraus,
- 30 g sviesto,
- 140 ml pieno,
- 2 šaukštelių vanilės ekstrakto,
- 110 g miltų,
- 2 šaukštelių kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos.
Gaminame:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
2. Obuolius nulupkite, išpjaukite šerdį ir supjaustykite 1,5-2 mm storio griežinėliais.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinius. Lengvai išmaišykite – tik tiek, kad miltų nesimatytų. Supilkite pieną, tirpintą sviestą, vanilę ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
4. Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, kad jie pasidengtų tešla. Sudėkite obuolius į kepimo formą, tešlos likučius užpilkite ant viršaus. Kepkite apie 50 minučių – ar iškepė, patikrinkite su dantų krapštuku. Įsmeigtas į pyragą jis išsitraukti turėtų švarus.
5. Leiskite atvėsti, tuomet padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad pyragas sutvirtėtų. Patiekti galite aplaistę karamele, pabarstę cukraus pudra, migdolų drožlėmis. Skanaus!
„Iki“ inf.

Namatomas?