• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

„Namatomas“ obuolių pyragas

Telšių žinių redakcija
18 spalio, 2025
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
1

„Nematomas obuolių pyragas savo pavadinimą gavo dėl to, kad jame yra nedaug tešlos, bet daug obuolių. Dėl to jis yra lengvas, kupinas vaisių skonio, o obuolių sluoksniai tarsi susilieja ir tampa nepastebimi. Tačiau šis pyragas tikrai neliks nepastebėtas – rafinuotas skonis ir kreminė konsistencija sužavės kiekvieną. Namiškiai pastebės skirtumą jau nuo pirmojo kąsnio ir greičiausiai nuo šiol prašys nebe tradicinės versijos, o būtent prancūziškos“, – sako „Iki“ konditeris Th. Lauvray.

Reikės:

  • 1 kg šviežių obuolių,
  • 3 kiaušinių,
  • 85 g cukraus,
  • 30 g sviesto,
  • 140 ml pieno,
  • 2 šaukštelių vanilės ekstrakto,
  • 110 g miltų,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminame:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

2. Obuolius nulupkite, išpjaukite šerdį ir supjaustykite 1,5-2 mm storio griežinėliais.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinius. Lengvai išmaišykite – tik tiek, kad miltų nesimatytų. Supilkite pieną, tirpintą sviestą, vanilę ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite, kol gausite vientisą masę.

4. Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, kad jie pasidengtų tešla. Sudėkite obuolius į kepimo formą, tešlos likučius užpilkite ant viršaus. Kepkite apie 50 minučių – ar iškepė, patikrinkite su dantų krapštuku. Įsmeigtas į pyragą jis išsitraukti turėtų švarus.

5. Leiskite atvėsti, tuomet padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad pyragas sutvirtėtų. Patiekti galite aplaistę karamele, pabarstę cukraus pudra, migdolų drožlėmis. Skanaus!

„Iki“ inf.

Kitas įrašas

A. Do­mar­kas po teis­mų ma­ra­to­no: „Ne­rei­kė­jo pra­dė­ti šio pro­ce­so – nu­ken­tė­jo mo­kes­čių mo­kė­to­jai“

Comments 1

  1. Lauryna Palekienė says:
    4 savaitės ago

    Namatomas?

    Atsakyti Report comment

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Policijos pareigūnai aptiko neteisėtai laikomus šaunamuosius ginklus ir sprogmenis
Savaitės Kelių eismo taisyklių pažeidimai
Pavojingas greitis – 152 km/h vietoje leistinų 50 km/h!
Nuo gruodžio 1 d. – susigrąžinti teisę vairuoti bus paprasčiau
Nuo lapkričio 15 d. įsigalioja draudimas tręšti mėšlu ir srutomis
Vitaminas D: „Eurovaistinės“ vaistininkė pataria, ką daryti, kad geriau jį pasisavintume

Žemaičių kultūra

Istorijos ir žmonės: kunigo mintys apie migraciją
Audiogidas – nauja galimybė pažinti miestą
Pagerbė laisvės gynėjų ir žymių kraštiečių atminimą
Maldų, skausmo ir vilčių kuriama kryžiaus istorija
„Sustosiu, kai sustabdys…“
Lietuvos laisvės gynėjų atminimas gyvas ateities kartose  

Laisvalaikis

Kū­ry­biš­ka Py­ra­gų die­na „Mastyje“
Sal­di au­ko­ji­mo tra­di­ci­ja
Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras publikai žada ypatingą muzikinių kelionių savaitę
Py­ra­gų die­ną – gerumo dalybos
Py­ra­gų die­na Upy­no­je įvy­ko ir pa­vy­ko
Mo­liū­gė­li, nu­šviesk ta­ke­lį į dar­že­lį

Sveikata

Ser­ga­mu­mo ro­dik­liai to­liau kren­ta že­myn
Ty­la, ku­ri ser­ga: ko­dėl tu­ri­me kal­bė­ti apie emo­ci­nę svei­ka­tą?
Ser­ga­mu­mas su­ma­žė­jo
Dezodorantai, liemenėlės, nakvišų aliejus: kas iš tiesų didina krūties vėžio riziką?
Gy­dy­to­jas Man­tas Ba­ne­vi­čius: „Kiek­vie­na akis tu­ri sa­vo is­to­ri­ją“
Mo­te­rų svei­ka­tos stip­ri­ni­mo pro­gra­ma Tel­šiuo­se
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kiek laiko per dieną praleidžiate telefone?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset