• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Jogurtiniai ledai su braškėmis ir medumi

Telšių žinių redakcija
15 vasario, 2025
Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

,„Kitchen Julie“ autorės Julijos Steponavičiūtės-Vosylės siūlomas desertas – nostalgiškas, vaikystę primenantis skonis ir lengvesnių ledų versija.

Skaniausi šie ledai – ka tik užšalę, t. y., šviežiai pagaminti. Jie primins šerbeto tekstūrą, o po sočios vakarienės maloniai nustebins savo gaivumu. Naminius ledus geriausia suvalgyti per 1–2 savaites, kol neprarado skonio ir tekstūros.

Reikės:

  • 200 g šviežių braškių,
  • 350 g 10 % riebumo jogurto (tikro graikiško arba turkiško),
  • 250 ml 35 % riebumo grietinėlės,
  • 70 g + 2 šaukštų medaus.

Gaminame:

1. Grietinėlę su 70 g medaus pašildykite nedideliame puode ant mažiausios kaitros, išmaišykite, kad medus ištirptų. Nukelkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.

2. Braškes supjaustykite, dėkite į nedidelį puodą ar prikaistuvį su likusiais 2 šaukštais medaus ir 5 minutes neaukštoje kaitroje pakaitinkite.

3. Braškes išgriebkite ir atidėkite, o skystį kaitinkite dar 7-8 minutes, kad nusigaruotų ir sutirštėtų. Sumaišykite su braškėmis ir palikite atvėsti.

4. Grietinėlės masę sumaišykite su jogurtu. Įmaišykite braškes. Palikite, kad visiškai atvėstų.

5. Paruošimas naudojant automatinę ledų mašiną. Masę supilkite į ledų mašinos vidų ir nustatykite 45 minučių režimą. Sušalusius ledus perkelkite į sandarų indą ir dėkite į šaldymo kamerą bent 1 val., kad masė pilnai sutvirtėtų.

6. Paruošimas rankomis. Pilnai atvėsusią ledų masę supilkite į sandarų indą ir dėkite į šaldiklį. Kas pusvalandį masę ištraukite iš šaldiklio ir gerai išmaišykite šaukštu. Kartokite šį žingsnį, kol ledai visiškai sustings, tai užtruks apie 2-3 valandas. Ledų masės maišymas būtinas tam, kad nesusiformuotų stambūs ledo kristalai. Maišydami šaukštu imituojame ledų mašiną, kurios principas yra nuolat maišyti šąlančią masę ir taip laužyti besiformuojančius ledo kristalus, sukuriant kreminę tekstūrą. Jei ledų masės nemaišytume, ji sušaltų į kietą ledo gabalą.

„Iki“ inf.

Kitas įrašas

Kodėl roletai "Diena-Naktis" ir paprasti roletai yra vieni populiariausių langų uždengimo būdų?

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Tel­šiš­kės sėk­mė tarp­tau­ti­nia­me kon­kur­se Is­pa­ni­jo­je
Odon­to­lo­gas Ta­das But­ri­mas: „Že­mai­tis be sa­vo kraš­to – kaip dan­tis be šak­nies“
„Že­mai­ti­jos tau­rė-2025“
Grilyje kepti jautienos kebabai su jogurtiniu padažu
Sa­vi­val­dy­bė pirks bu­tą Bir­žu­vė­nų dva­re
Ki­tu kam­pu: Bia­lys­to­ko „Ca­ri­to“ ir sen­jo­rų „ma­ra­to­nas“ Že­mai­ti­jo­je

Žemaičių kultūra

Tradicinės ir naujos šventės – neatsiejama vasaros dalis
Sekmadienį prasideda IV tarptautinis vargonų muzikos festivalis
Mykolo Biržiškos anūkė: „Jūs esate mūsų žmonės, o mes esame jūsų“
Kur augai tu, šventasis Kryžiaus medi?
Kuopos gretose – jau pustrečio šimto šaulių
Seime eksponuojama Sigito Strazdausko nuotraukų paroda

Laisvalaikis

„Že­mai­ti­jos tau­rė-2025“
Grilyje kepti jautienos kebabai su jogurtiniu padažu
Jubiliejinis „Varnių kermošius 2025“
„Tulp­me­džio žy­dė­ji­mas“ – tra­di­ci­nė šven­tė De­gai­čiuo­se
Kon­cer­tų cik­las „Sie­los mu­zi­ka 2025“ Ga­dū­na­vo Švč. Jė­zaus Šir­dies baž­ny­čio­je
Tūkstančiai kilometrų – dviračiais

Sveikata

Karštis ir sveikata: kaip apsisaugoti karštomis vasaros dienomis?
Kei­čia­si gy­dy­mo įstai­gų ver­ti­ni­mas: at­si­žvelgs ne tik į veik­lą ir fi­nan­sus, bet ir į po­žiū­rį į pa­cien­tą
Siū­lo­ma plės­ti de­fib­ri­lia­to­rių tink­lą: lai­ku su­teik­ta pa­gal­ba pa­dė­tų iš­gel­bė­ti tūks­tan­čius žmo­nių
Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset