
Reikės:
- 4 šviežios lašišos pjausnių,
- 100 g šviežių šilauogių,
- 5-6 čiobrelio šakelių,
- 1 šaukšto cukraus,
- 1 šaukšto balzaminio acto,
- 2 šaukštelių šviežiai spaustų citrinos sulčių,
- druskos, pipirų.
Gaminame:
Į nedidelį puodą sudėkite šilauoges, čiobrelius, cukrų, balzaminį actą, citrinos sultis ir ¼ arbatinio šaukštelio druskos. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite 15 minučių, kartais pamaišant. Uogos išleis sultis, ir padažas palaipsniui sutirštės.
Lašišos pjausnius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Abi žuvies puses pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų.
Vieną lašišos kepsnių 1 pusę gausiai patepkite puse glazūros. Dėkite ant kepsninės glazūruota puse į apačią. Kepkite ant grotelių apie 3-4 minutes. Tuomet viršutinę lašišos kepsnių pusę patepkite glazūra, apverskite ir kepkite dar 4-5 minutes, kol žuvis iškeps. Tikslus laikas priklausys nuo pjausnių dydžio.
Iškepusią žuvį dar galite patepti glazūra ir patiekite su mėgstamomis daržovėmis, salotomis ir kuskusu arba ryžiais.
„Iki“ kulinarijos šefės Jolitos Tamoševičienės receptas