Artėja didžiausia pavasario šventė – Velykos. Turbūt daugelis šventinio vaišių stalo neįsivaizduojame be deserto. Velykų šventės skanumynu nuo seno laikomas nekeptas desertas iš varškės – „Paska“. Jį pagaminti šiek tiek užtrunka, tačiau įdėtą darbą atperka rezultatas. Šis varškės desertas – skanus ir sotus, primenantis varškės sūrelį ar desertinį sūrį. Jį gaminti galima su įvairiais mėgstamais džiovintais vaisiais ir riešutais.
Ingredientai:
- 500 gramų varškės,
- 250 mililitrų grietinėlės,
- 125 gramai cukraus,
- 100 gramų sviesto,
- 3 kiaušinių tryniai,
- 50 gramų razinų (galite naudoti džiovintus abrikosus, slyvas ar kitus vaisius),
- 50 gramų migdolų (arba lazdyno riešutų),
- 2 šaukšteliai citrinos žievelės,
- žiupsnelis vanilės.
Gaminimas
Razinas užpylus verdančiu vandeniu pabrinkinti. Migdolų skilteles paskrudinti sausoje keptuvėje žemoje temperatūroje. Varškę pertrinti per tankų sietelį, grietinėlę išplakti iki standumo.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, po to sudėti kiaušinių trynius ir vėl gerai išsukti. Į masę suberti varškę, supilti grietinėlę ir kitus birius produktus. Viską gerai išmaišyti.
Kiaurasamtį (arba plastikinį indelį su pradurtomis apačioje skylutėmis) iškloti dviguba ar triguba marle. Supilti masę ir užlanksčius kraštus paslėgti.
Indą su desertu įstatyti į dubenį, kad būtų kur nubėgti atsiradusiam skysčiui. Laikyti apie parą vėsiai. Po to „Paską“ galima dėti į serviravimo indą.
Paprastai šis varškės desertas puošiamas džiovintais vaisiais ar kepintų migdolų drožlėmis, mėtos šakele.
Skanaus!