Jei kas nors paklaustų, kokie saldūs kepiniai sulaukia didžiausio susidomėjimo, turbūt nesuklystume pasakę, kad tai – pyragai su varške. Tokių saldžių kepinių receptų yra tikrai nemažai, todėl visada galima pasirinkti pačius mėgstamiausius. Būtent todėl norime su jumis pasidalinti keliais naudingais patarimais, kaip iškepti tobulą varškės pyragą ir rekomenduoti keletą receptų.
Kokių taisyklių vertėtų laikytis kepant varškės pyragą?
- Varškės pyragui geriausia rinktis pakankamai riebią varškę;
- Prieš gamindami varškę visuomet pertrinkite per sietelį, nes tuomet neliks stambių varškės gabaliukų;
- Pyragai su varške gali būti pernelyg kartūs, jei į juos įmaišysite kokoso drožlių;
- Varškė puikiai dera su įvairiais vaisiais: kriaušėmis, obuoliais, ananasais, persikais, ir t.t.;
- Kiaušinius išplaksite greičiau, nei į juos įdėsite šiek tiek kambario temperatūros sviesto;
- Lengviausiai atsiskiria šaltų kiaušinių tryniai ir baltymai. Geriausia plakti šaltus kiaušinių baltymus, o tryniai turėtų būti kambario temperatūros;
- Varškės pyragą iš formos išimsite lengviau, jei pirmiausia jį atvėsinsite toje pačioje kepimo formoje.
Pyragai su varške: 3 receptai
Prancūziškas varškės pyragas
Jums reikės:
Tešlai:
- 200 g sviesto
- 2 šaukštų kakavos miltelių
- 400 g miltų
- 100 g cukraus
Įdarui:
- 500 g varškės
- 2 arb. š. vanilinio cukraus
- 100 g cukraus
- 4 kiaušinių
- 2 valg. š. grietinės
Kaip gaminti?
Sutarkuokite šaltą sviestą, sumaišykite su cukrumi, kakavos milteliais ir miltais. Gauta masė turi būti biri.
Sutrinkite įdarui skirtą varškę, sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais.
Kepimo formą ištepkite sviestu, suberkite pusę tešlos masės, dėkite varškės įdarą, o ant viršaus berkite tešlos masę.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Vanilinis varškės pyragas su razinomis
Jums reikės:
- 2 pakelių sausainių
- 100 g sviesto
- 8 kiaušinių trynių
- 2 arb. š. vanilinio cukraus
- 100 g cukraus
- 800 g varškės
- 5 valg. š. grietinės
- 1 stiklinės razinų
- 2 pakelių vanilinio pudingo
Kaip gaminti?
Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.
Sausainių mase išklokite kepimo formą.
Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi. Įmaišykite grietinę, sudėkite varškę.
Sudėkite vanilinį cukrų, sumaišytą su pudingo milteliais. Suberkite išbrinkusias razinas.
Ant sausainių pagrindo dėkite varškės masę.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
Aguoninis varškės pyragas
Jums reikės:
- 200 g sausainių
- 100 g sviesto
- 1 valg. š. rudojo cukraus
- 800 g varškės
- 4 kiaušinių
- 300 g cukraus
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 3 šaukštų aguonų
- 1 apelsino
Kaip gaminti?
Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su tirpintu sviestu ir ruduoju cukrumi.
Kepimo formą (maždaug 26 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Formuokite sausainių sluoksnį.
Išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite išspaustas apelsino sultis bei suberkite tarkuotą žievelę, suberkite vanilinį cukrų ir aguonas.
Viską gerai išmaišykite ir pilkite ant sausainių pagrindo.
Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą.