Reikės: 800 g morkų, 2 riekių skrudintos duonos, 1 l daržovių arba vištienos sultinio, 2 šaukštų grietinėlės, šaukšto miltų, 2 šaukštų kapotų žalumynų, 3 šaukštų sviesto, 2 šaukštų citrinų sulčių, druskos, maltų pipirų.
Morkas nuskuskite, gerai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Berkite jas į verdantį sultinį ir 30 minučių pavirkite uždengtame puode. Kai suminkštės, pertrinkite per sietelį.
Miltus sumaišykite su dviem šaukštais sviesto ir suminkykite. Dėkite juos į sriubą ir išplakite. Dar porą minučių pavirkite, tada sriubą pasūdykite, berkite pipirus, supilkite citrinų sultis. Galiausiai, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.
Skrudintą duoną supjaustykite kubeliais ir apkepinkite su sviestu. Į kiekvieną sriubos dubenėlį įberkite skrebučių, apibarstykite žalumynais.
Skanaus!