• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Taupūs ir greiti patiekalai iš bulvių

Telšių žinių redakcija
23 lapkričio, 2024
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Ką skanaus pasigaminti iš bulvių? „Iki“ kulinarai dalijasi trimis idėjomis, kurioms neprireiks nei įmantrių ingredientų, nei daug laiko – bus sotu, o sutaupysite ir laiko, ir pinigų.

Vokiškos bulvės su kopūstais

Tai yra klasikinis Lenkijos Silezijos ir Vokietijos virtuvės patiekalas. Jis gali būti savarankiškas patiekalas arba priedas prie mėsos gabalėlio. Šis kopūstų ir bulvių derinys iš pradžių gali pasirodyti keistai, tačiau kartą paragavę jo – užkibsite.

Reikės:

  • 1 kg šviežių bulvių,
  • 500-700 g raugintų kopūstų,
  • 1 svogūno,
  • druskos, pipirų,
  • lauro lapų,
  • kvapiųjų pipirų,
  • šaukšto riebalų,
  • pasirinktinai: 100 g rūkytos šoninės.

Gaminame:

1. Bulves nulupkite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Kopūstus sudėkite į kitą puodą, užpilkite vandeniu, įberkite kvapiųjų pipirų ir lauro lapų. Virkite, kol suminkštės.

2. Virtas bulves nusausinkite ir sutrinkite. Svogūną apkepkite riebaluose, kol taps auksinės spalvos. Per tą laiką taip pat galite pakepinti šoninę.

3. Į bulves sudėkite virtus kopūstus, keptą svogūną ir šoninę. Pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Patiekalas turi būti kreminės konsistencijos.

Bulvinis blynas su sūriu ir kiaušiniu

Pietūs bus gardūs ir sotūs, jei gaminsite bulvinius blynus su kiaušiniu. Kepkite ir valgykite iškart, kol patiekalas dar karštas. Neabejotinai – ši bulvinių blynų su kiaušiniu versija jūsų virtuvėje įsitvirtins ilgam.

Reikės:

  • 300 g šviežių bulvių,
  • 2 kiaušinių,
  • 1/2 svogūno,
  • 40 g kvietinių miltų,
  • druskos, pipirų,
  • 10 g kietojo sūrio,
  • šviežių krapų,
  • aliejaus.

Gaminame:

1. Bulves sutarkuokite burokine tarka, pagardinkite druska, išmaišykite ir uždengę palikite 10 minučių pastovėti. Tuomet tarkius supilkite į kiaurasamtį į paspausdami nusunkite.

2. Į tarkius įmuškite vieną kiaušinį, suberkite pusę smulkinto svogūno, suberkite miltus, druskos, pipirų ir išmaišykite.

3. Į keptuvę pilkite aliejaus kepimui ir dėkite tarkius taip, kad gautumėte blyną su skylute viduryje.

4. Kai viena blyno pusė apkeps, apverskite, o į jo vidurį įleiskite kiaušinį.

5. Iškepusį blyną su kiaušiniu perkelkite į lėkštę ir ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio. Puoškite šviežių krapų šakelėmis ir nieko nelaukdami skanaukite.

Ispaniškas omletas su bulvėmis

Tortilla de patatas, arba ispaniškas omletas, ne vieną nustebins. Bulvės vos su keliais priedais suskambs naujai, ir vienos porcijos pakaks ilgam.

Reikės:

  • ½ kg šviežių bulvių,
  • 6 kiaušinių,
  • ½ didesnio svogūno arba 1 mažo,
  • 60 ml aliejaus,
  • 50 ml pieno,
  • druskos, pipirų.

Gaminame:

1. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite bulves ir kepkite, kol suminkštės, apie 20 minučių. Retkarčiais pamaišykite, kad nesudegtų. Tada sudėkite svogūną ir kepkite, kol taps permatomas.

3. Kol daržovės kepa, į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite juos su pienu, pipirais ir druska.

4. Paruoštas bulves ir svogūnus sudėkite į dubenį su kiaušiniais, išmaišykite. Gautą masę sudėkite atgal į keptuvę, išlyginkite ir uždenkite dangčiu. Viską kepkite ant vidutinės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą. Tada apverskite į kitą pusę ir kepkite apie 5-6 minutes. Paruoštą omletą patiekite su šviežia duona ir sultingomis daržovėmis.

„Iki“ inf.

Kitas įrašas

Re­gio­ni­nės Tel­šių li­go­ni­nės gy­dy­to­ja nu­teis­ta už ky­ši­nin­ka­vi­mą ir jau ne­be­dir­ba

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Policija pradėjo blaivumo ir saugaus vairavimo patikras
Po sugyventinio smurto nėščia moteris pagimdė namuose
Pasitinkant vidurvasarį Telšiuose: miestą drebins legendiniai „La Bouche“ ir „Modern Talking Reloaded“
Kar­tu į va­sa­rą su glo­bos spar­nais
Tel­šiuo­se pa­mi­nė­ta Ge­du­lo ir vil­ties die­na
Dūz­gian­tis bi­čių pa­vel­das

Žemaičių kultūra

Liaudies šokių šventė Plungėje: „Jūs – mūsų tautos savitumas“
Sąjūdžio gimtadienis – tarp bendraminčių
Iš Nepriklausomybės paminklo Ketūnuose liko pamatai
Domėnai prašo nepamiršti vardų
Plungėje pirmą kartą surengtas festivalis „Žemaitiu dėinas“
Gedulo ir vilties dienai – paliktų namų simbolis

Laisvalaikis

Kar­tu į va­sa­rą su glo­bos spar­nais
„Svei­kas ir stip­rus Tel­šių vai­kas“
Salotos su trešnėmis ir feta
Nau­jai at­gi­męs res­to­ra­nas „Sinch­ro­nas“ kvie­čia tel­šiš­kius su­grįž­ti
Me­tų bai­gia­ma­sis ren­gi­nys Tel­šių re­gio­ni­nia­me pro­fe­si­nio mo­ky­mo cent­re: pa­dė­kos, „Apel­si­nai“, „Cit­ri­nos“ ir daug šyp­se­nų!
„Dinamika“ pajūryje surengs vienintelį vasaros šou

Sveikata

Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
Iš Ma­ro­ko į Tel­šius: gy­dy­to­jas Ham­za Bou­boual sa­vo pa­šau­ki­mą ra­do Lie­tu­vo­je
Ar­tė­jant va­sa­rai – di­des­nis Eu­ro­pos svei­ka­tos drau­di­mo kor­te­lių po­rei­kis
Orams vės­tant, ser­ga­mu­mas vėl au­ga
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset