• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

„Panna cotta“ su granatais

Telšių žinių redakcija
2 lapkričio, 2024
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Granatų saldžiomis ir traškiomis sėklomis skanu mėgautis ir vienomis, tačiau verta šį vaisių įtraukti ir į kitų patiekalų bei desertų gamybą.

Granatų kokybę galima lengvai įvertinti pagal jų odelės išvaizdą. Jei ji vientisa, be pažeidimų, galima daryti prielaidą, kad viduje esančios sėklos taip pat yra geros kokybės. Kitas įdomus metodas – granatą vertinti pagal jo skleidžiamą garsą. Tiesiog pirštu lengvai paspauskite granatą. Jei išgirsite būdingą „girgždėjimo“ garsą, granatas yra prinokęs, o viduje esančios sėklos sultingos ir kupinos skonio.

Granatų lukštenimas – tik iš pažiūros yra netvarkingas darbas. Yra įvairiausių būdų, kaip granatus išlukštenti greičiau, patogiau ir švariau. Pavyzdžiui, nupjaukite viršūnėlę ir padarykite 6 vertikalias įpjovas žievelėje, nepažeidžiant pačių sėklų. Išskleidus vaisių kaip žiedlapius, bus lengviau išimti sėklas. Kad būtų dar mažiau netvarkos, sėklas lukštenkite dubenyje vandens – neprisitaškys sulčių.

„Iki“ konditerijos maestro Thierry Lauvray siūlo išbandyti burnoje tirpstantį „panna cotta“ desertą su granato sėklomis.
„Panna cotta“ su granatais

Reikės:

  • 2 šviežių granatų,
  • 6 želatinos lapelių,
  • 450 ml 30 proc. riebumo grietinėlės,
  • 50 ml pieno,
  • 50 g cukraus,
  • vanilės ekstrakto.

Gaminame:

1. 4 želatinos lapelius po vieną pamerkite į šaltą vandenį. Po 5 minučių nusausinkite rankoje.

2. Grietinėlę, pieną, cukrų ir vanilės ekstraktą sudėkite į puodą. Užvirinkite ir atidėkite į šalį.

3. Sudėkite nusausintus želatinos lapelius ir išmaišykite. Atidėkite į šalį, kad atvėstų, retkarčiais pamaišykite. Kai mišinys pradės stingti, perpilkite į stiklines ir palikite šaldytuve kelioms valandoms.

4. 2 želatinos lapelius po vieną pamerkite į šaltą vandenį. Po 5 minučių nusausinkite rankoje.

5. Nulupkite granatą ir perkelkite sėklas į aukštą indą. Sumaišykite jas trintuvu, tada pertrinkite per sietelį. Gautas putas sumaišykite su 100 ml vandens, želatina ir atšaldykite šaldytuve.

6. Kai želė pradės stingti, tolygiai paskirstykite ją ant desertų ir padėkite į šaldytuvą dar maždaug 2 valandoms, kad sustingtų.

7. Prieš patiekdami desertą apibarstykite granatų sėklomis.

„Iki“ inf.

Kitas įrašas

Žyd­rū­nas Au­gu­lis: „Pieš­ti ant žmo­gaus kū­no yra daug su­dė­tin­giau ne­gu po­pie­riu­je“

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Ra­jo­no šach­ma­tų pir­me­ny­bė­se
„Tel­šių van­de­nys“: dar­bas ir kas­die­ny­bė įgau­na nau­jų spal­vų
Ska­nūs obuo­liai – bet ko­kia kai­na? Tel­šiuo­se ky­la kie­mo ka­ras
Jau­ni­mo bal­sai, ku­rian­tys po­ky­čius
Fon­ta­no Mas­čio eže­re il­ge­sys
V. Gir­čiui – Nu­si­pel­niu­sio Lie­tu­vos gy­dy­to­jo var­das

Žemaičių kultūra

Mieste atsiras dar daugiau (ne)matomų ženklų  
Felčerės Vylės istorija: beveik visas gyvenimas – Ukrinuose
Skaitymas – lietuviško žodžio puoselėjimas ir saugojimas
Profesoriaus Adomo Butrimo darbuose – Žemaitijos kultūrinis kraštovaizdis, sakraliniai ženklai, istorija
Jurginių tradicija gyva ir puoselėjama
Žlibinuose dūzgė „Dainuojančios bitės“

Laisvalaikis

Ra­jo­no šach­ma­tų pir­me­ny­bė­se
Ne­kon­tak­ti­nio reg­bio fes­ti­va­ly­je – pui­kus Tel­šių ko­man­dų pa­si­ro­dy­mas
Kefyro panakota su braškėmis ir rabarbarais
Šach­ma­tai Tel­šių kraš­te. Po­ka­rio me­tų šach­ma­ti­nin­kai
Europos diena Telšiuose
„Mo­ki­nių Eu­ro­vi­zi­ja“ – spal­vin­ga šven­tė Tryš­kių gim­na­zi­jo­je

Sveikata

V. Gir­čiui – Nu­si­pel­niu­sio Lie­tu­vos gy­dy­to­jo var­das
Tel­šių ra­jo­ne skie­pi­ji­mo apim­tys vis dar ne­pa­kan­ka­mos
Vyrų šlapimo nelaikymas. Šiuolaikinis požiūris į vyrų higieną
Neį­ti­kė­ti­na: odon­to­lo­gas pa­si­bels į neį­ga­lių­jų na­mus
Pa­va­sa­ris ma­ži­na ser­ga­mu­mą
D. Grakulskytė: išmokime tinkamai kalbėti apie ŽIV ir AIDS
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Ar pritartumėte, jei šalyje būtų įvesta keturių dienų darbo savaitė?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset