Vakarienė restorane – klasikinė, bet visuomet romantiška ir jaudinanti pramoga. Deja, kiekvieną dieną tuo mėgautis tikrai ne visi sau galime leisti. Nieko tokio. Pasilikime šią pramogą retiems atvejams, o patys savo namuose pabandykime sukurti restorano atmosferą. Kaip tai padaryti? Ogi pradėkite nuo restoranui prilygstančios virtuvės įrangos. Virtuvėspasaulis.lt specialistai jums padės išsirinkti tai, kas geriausia.
Indai, kuriantys restorano iliuziją
Kas tokio žavingo vakarieniavime ar pietavime restorane? Be abejonės, pati aplinka. Sutikite, namuose mes dažniausiai numojame ranką į staltiesę, patingime ištraukti iš komodos prabangesnių taurių ar lėkščių, o ir sėdame vakarieniauti dažnai apsirengę sportiniu kostiumu ar net chalatu. Tokiu atveju net pats gardžiausias maistas nesukurs restorano atmosferos.
Pradėkime nuo indų. Restoranuose retai pamatysi ant vieno stalo skirtingo stiliaus indus. Paprastai pasirenkamas vienas servizas, stilius, pavyzdžiui, fajansiniai, mediniai arba stikliniai. Neturite namuose tokių vienodų indų? Ne bėda. Išsirinkite, kurie indai jums mieliausi ir prie jų ieškokite įsigyti trūkstamų dalių. Sakykime, turite be galo mielus stiklinius dubenėlius. Ieškokite stiklinių mažesnių ir didesnių lėkščių. Šiandieninėje rinkoje viską surasite be jokio vargo.
Galbūt jūsų komodoje stovi seniai nenaudojamos krištolinės taurės? Pats metas jas ištraukti į dienos šviesą. Krištolo taurės neprivalo laukti ypatingos progos. Žinokite, iš jų galima gerti net ir vandenį. Tai tiek stalui, tiek bendrai šeimos vakarienei suteiks prabangos, o jūs tikrai pasijusite kaip restorane.
Nenuvertinkite staltiesės reikšmingumo
Jeigu norite, kad namuose jaustumėtės, kaip restorane, nepamirškite staltiesės. Ji tikrai neturi būti kiekvieną kartą akinančiai balta. Galima staltiesę derinti prie maisto. Sakykim, šiandien vakarienei valgysite makaronus. Labai gražiai derės languota staltiesė, sukurianti itališko turgaus vaizdą. Iš štai jūsų jau sėdite itališkame restoranėlyje ir mėgaujatės makaronais ir itališku vynu.
Jeigu mėgstate lietuvišką virtuvę, atsigręžkite į liną. Ant lininės staltiesė keramikiniuose induose pateikti cepelinai sukurs tikros lietuviškos užeigos atmosferą. Taip galima derinti be galo be krašto. Nepamirškite ir servetėlių. Tam, kad sukurtume restorano atmosferą namuose, servetėlių lankstymo meno galima ir nesimokyti. Daugiau galima skirti dėmesio servetėlių spalvai ir medžiagai. Jeigu turite mažai patirties stalo serviravime, o restorano efekto namuose labai norisi, turite puikią galimybę nerti į serviravimo subtilybių pasaulį. Juolab, kad šiandien internetas suteikia tikrai neribotas galimybes.
Kiti reikšmingi akcentai
Jeigu norite namuose mėgautis restorano vakariene, vien tik paserviruoti stalo nepakanka. Atkreipkite dėmesį į visą aplinkos visumą. Išmėtyti drabužiai, rankšluosčiai ar patalynė, ne vietoje padėti papildomi indai ir virtuvės reikmenys tikrai iškilmingumo nesuteiks. Derėtų pagalvoti ir apie aprangą. Ar su, kad ir labai patogiu, sportiniu kostiumu tikrai pasijusite kaip restorane? Vargu bau.
Kas dar gali padėti sukurti restorano efektą? Ogi žvakės ir muzika. Žvakės gali būti skirtingų formų, spalvų, galima naudoti žvakides, padėkliukus. Jeigu naudosite parfumuotas žvakes, geriau pastatykite kiek toliau, kad kvapas neužgožtų patiekalų aromato. Tačiau kvapų visai neatsisakykite. Tam tikrais atvejais švelnus žvakės kvapas gali sužadinti apetitą ir padėti sukurti vakarienės nuotaiką.
Kalbant apie muziką, taip pat dera pasakyti, jog ji neturėtų užgožti pagrindinio akcento – maisto. Tačiau švelnus muzikinis tonas – ir jūs jau beveik restorane.
Galiausiai – gėlės. Visai nereikia ištaigingų rožių puokščių. Paprasčiausi lauko žiedai arba kambarinė gėlė iš karto papuošia valgymo erdvę.
Maistą gaminsite patys ar užsakysite?
Klausimas, kurį užduoda žmonės, besidomintys, kaip sukurti restorano efektą namuose. Atsakymas labai paprastas – naudokite įvairovę. Vieną dieną gamindami vakarienę ar pietus patys galėsite pasijusti tikrais virtuvės šefais, o jeigu užsakysite maistą į namus, beliks tik paserviruoti jį, pasipuošti patiems ir pasijusti tikrais restorano lankytojais.
Beje, jeigu nuogąstaujate, kad niekaip nesugebėsite pagaminti restorano valgį primenančių patiekalų, nusiraminkite, giliai įkvėpkite ir pasiruoškite darbui. Šiandien ne viename interneto portale rasite profesionalių šefų sukurtų receptų, kurie ir yra orientuoti į tai, kaip namuose pasigaminti restoranų lygio maistą. Pasufleruosime keletą idėjų.
Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže – jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Saldžiarūgštė traški vištiena – jūs jau kinų restorane. Sultingi cepelinai su spirgučių padažu – kas gali būti geriau už lietuvišką virtuvę? Sultingi BBQ šonkauliukai – ir jūs jau Amerikos užeigoje. Įsibėgėti tikrai yra kur. Belieka palinkėti – smagaus laiko restorane!
bet iš tikrųjų, gi labai svarbu kaip atrodo pati aplinka, kurioje valgai, restoraną galime susikurti patys. patogus gražus stalas, aksesuarais papuoštas.. ir jaukiau, ir smagiau, valgosi taip pat skaniau https://www.patoguspirkimas.lt/lt/virtuviniai-stalai.html
stalo paruošimas, indų ir įrankių išdėliojimas ir bendros dekoracijos, tokios kaip staltiesėlės, padėkliukai ir žvakės sudaro visą visumą. viskas turi būti išpildyta, įėjus į kambarį kvepėti žvakių kvapu, o po to pamažu įsilieti maisto kvapas. mes praktiškai kaip restorane ir gyvenam
ir svarbiausia, kad kai pats pasigamini žinai kokius produktus naudojai.. gali pačius geriausius ir kokybiškiausius, ir faktas, kad gerokai pigiau