
Dažniausiai savo artimuosius norime nustebinti įmantriu desertu. Ir kartais tenka nusivilti. Tačiau yra vienas desertas, kuris niekada neišeis iš mados ir visuomet bus pagirtas už gerą skonį. Tai – ŽAGARĖLIAI. Pasigaminkime.
Ingredientai:
- 25 g sviesto
- 3 šaukštų cukraus
- 3 vnt. kiaušinių
- 3 šaukštų grietinės
- 1 šaukšto degtinės
- 300 g miltų.
- 50 g cukraus pudros, cinamono (pabarstymui).
Gaminimas:
Visus produktus sudėkite į dubenį ir labai gerai išminkykite. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą porai valandų. Tešlą iškočiokite iki 2–3 mm storio. Išpjaukite delno ilgio rombus, įpjaukite per vidurį ir vieną kamputį perkiškite per įpjovą.
Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Ištraukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Apibarstykite cukraus pudros, cinamono mišiniu.