• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Paprastos ir greitos idėjos su kruasanais

Telšių žinių redakcija
30 sausio, 2025
Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Minkštutis kvapnus kruasanas su puodeliu kavos ar arbatos – jau savaime gera dienos pradžia. Prancūziškas ragelis gali tapti ir sočiais, tačiau neapsunkinančiais dienos pietumis, ir prašmatniu apkepu.

„Kruasanai puikiai tinka kepiniams ar sumuštiniams, jie gali būti net torto pagrindas. Iš jų galima labai greitai pagaminti skanėstus, nes pagrindinis patiekalo elementas – kruasanas – jau paruoštas. Didelis pliusas ir tai, kad ne tik šviežutėliai rageliai turi šansą virsti skaniu maistu – puikiai tiks ir vakarykščiai, jau šiek tiek pastovėję. Šie receptai puiki mintis, kaip elgtis tvariau, nešvaistyti maisto, kartu taip sutaupant ir laiko, ir pinigų“, – pažymi „Iki“ konditeris.

Lengvas ir pigus obuolinis kruasanų pudingas

Reikės: 125 g kruasanų, 3 obuolių, 250 ml pieno, 1 kiaušinio, 125 g cukraus pudros, 1 šaukštelio cinamono, šviežių uogų.

Gaminame:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Obuolius nulupkite ir perpjaukite per pusę. Pašalinkite kotelius, šerdis ir sėklas, tada supjaustykite juos plonais griežinėliais. Supjaustykite kruasanus nedideliais kubeliais.

3. Sviestu patepkite kepimo indą. Į lėkštės dugną sudėkite pusę obuolių griežinėlių, tada uždėkite pusę kruasanų kubelių, kitą pusę obuolių griežinėlių ir galiausiai kitą pusę kruasanų kubelių.

4. Dubenyje išplakite kiaušinį su cukraus pudra, cinamonu ir pienu. Viską supilkite į formą.

5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių arba kol pudingas taps auksinės spalvos. Palikite atvėsti ir patiekite apibarstę šviežiomis uogomis.

Maistingas kruasanas su kiaušiniu, avokadu ir lašiša

Reikės: 4 šviežių kruasanų, 4 kiaušinių, 200 rūkytos lašišos, 1 prinokusio šviežio avokado, 1 žaliosios citrinos, saujelės šviežių krapų, druskos, pipirų, sviesto.

Gaminame:

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir iškepkite kiaušinius.

2. Horizontaliai įpjaukite kruasanus per pusę ir ant apatinių pusių išdėliokite lašišą, avokado riekeles ir apšlakstykite jas žaliosios citrinos sultimis. Sudėkite keptus kiaušinius ir gausiai apibarstykite krapais. Pagardinkite druska ir pipirais.

„Napoleonas“ su kruasanais

Reikės: 8 kruasanų, 700 ml pieno, 250 g cukraus pudros, 4 kiaušinių, 280 g sviesto, 4 šaukštų miltų, vanilinio cukraus.

Gaminame:

1. Perpjaukite kruasanus per pusę išilgai. Trupinius pasilikite tortui papuošti.

2. Paskrudinkite kruasanų puseles skrudintuvėje, kol jos įgaus auksinę spalvą. Atidėkite į šalį.

3. Puode ant vidutinės ugnies pašildykite pieną.

4. Tuo tarpu atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

5. Kai pienas bus karštas, toliau maišydami supilkite jį į mišinį. Supilkite mišinį atgal į puodą ir grąžinkite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami virkite, kol užvirs. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

6. Kai mišinys bus drungnas, sudėkite suminkštintą sviestą ir intensyviai maišykite. Leiskite kremui visiškai atvėsti, tada bent 2 valandas palaikykite šaldytuve.

7. Torto formą išklokite maistine plėvele.Į formos dugną dėkite sluoksnį skrudintų kruasanų puselių, tada užpilkite 1/3 kremo. Veiksmą pakartokite uždėdami kremo ir kruasanų puselių sluoksnius, pabaigdami kremo sluoksniu. Viršų pabarstykite kruasano trupiniais.

8. Prieš patiekdami tortą bent 12 valandų palaikykite šaldytuve.

„Iki“ komunikacijos inf.

Kitas įrašas

Ekspertai patvirtino: visi monitoringui atrinkti namai renovuoti kokybiškai

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Tel­šių mo­te­rų LIONS klu­bas tu­ri nau­ją pre­zi­den­tę
Ar gir­di­me vai­kus? At­lik­ti ty­ri­mai ver­čia su­si­mąs­ty­ti
Pen­ki de­šimt­me­čiai su bib­lio­te­ka
Dviguba šventė: nau­ji Pa­ra­pi­jos na­mai ir tarnystės jubiliejus
Dvie­jų su­kak­čių įkvėp­ta prem­je­ra
Žy­gis Že­mai­tės at­mi­ni­mui. Kar­tu ke­lia­vo ir jos pro­proa­nū­kė

Žemaičių kultūra

Liaudies šokių šventė Plungėje: „Jūs – mūsų tautos savitumas“
Sąjūdžio gimtadienis – tarp bendraminčių
Iš Nepriklausomybės paminklo Ketūnuose liko pamatai
Domėnai prašo nepamiršti vardų
Plungėje pirmą kartą surengtas festivalis „Žemaitiu dėinas“
Gedulo ir vilties dienai – paliktų namų simbolis

Laisvalaikis

Dviguba šventė: nau­ji Pa­ra­pi­jos na­mai ir tarnystės jubiliejus
Dvie­jų su­kak­čių įkvėp­ta prem­je­ra
Žy­gis Že­mai­tės at­mi­ni­mui. Kar­tu ke­lia­vo ir jos pro­proa­nū­kė
Pa­sau­lio stip­riau­sių­jų še­še­tu­ke – tel­šiš­kė Gi­ta­na Lipskienė
Šach­ma­tų čem­pio­na­tas Tel­šiuo­se
Bend­rys­tės šven­tė „Kran­to“ pro­gim­na­zi­jo­je

Sveikata

Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
Iš Ma­ro­ko į Tel­šius: gy­dy­to­jas Ham­za Bou­boual sa­vo pa­šau­ki­mą ra­do Lie­tu­vo­je
Ar­tė­jant va­sa­rai – di­des­nis Eu­ro­pos svei­ka­tos drau­di­mo kor­te­lių po­rei­kis
Orams vės­tant, ser­ga­mu­mas vėl au­ga
V. Gir­čiui – Nu­si­pel­niu­sio Lie­tu­vos gy­dy­to­jo var­das
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset