• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Kalakutas su persimonų glazūra

Telšių žinių redakcija
30 gruodžio, 2023
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Norisi išbandyti naujų skonių? Naujametiniam stalui ryškių spalvų suteikite ir gardžiu patiekalu artimuosius palepinkite iškepę gardų kalakutą, papuoštą persimonų glazūra.

INGREDIENTAI:

  • 1 šviežias nedidelis kalakutas,
  • 2 v. š. aliejaus,
  • 2 persimonai.

Glazūrai:

  • 1 persimonas,
  • 1 svogūnas,
  • 2–3 skiltelės česnako,
  • 2 v. š. baltojo cukraus,
  • 1 v. š. ryžių acto,
  • žiupsnelis kardamono ir pipirų,
  • 1 stiklinė vandens,
  • 2 v. š. terijakio padažo.

GAMINIMAS

Ant kalakuto supilkite aliejų, užberkite druskos ir gerai įtrinkite. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite apie valandą iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Nulupkite glazūrai skirtus persimonus. Tada juos, taip pat svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi, kol svogūnai suminkštės.

Į keptuvę įberkite cukraus ir maišydami kaitinkite, kol cukrus karamelizuosis. Tuomet įpilkite ryžių acto ir gerai išmaišykite.

Į keptuvę suberkite prieskonius, įpilkite stiklinę vandens ir terijakio padažo. Viską užvirinkite ir pavirkite apie 2–3 minutes. Galiausiai viską sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.

Iš orkaitės ištraukite kalakutą, aptepkite glazūra ir toliau kepkite dar valandą, kas 5–7 minutes patepdami likusia glazūra ir riebalais, kurie išsiskirs kepimo metu.

Likus 10–15 min. iki kepimo pabaigos, skiltelėmis supjaustykite persimoną ir įdėkite kepti kartu su kalakutu.

Patiekalui iškepus, kalakutą įdėkite į serviravimo lėkštę ir aplink išdėliokite iškeptas persimono skilteles. Valgykite su mėgstamu garnyru. Skanaus!

Parengta pagal „Bosanova“ pranešimą spaudai.

Kitas įrašas

Tre­čio­ji vie­ta pa­sau­ly­je

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Iš Klaipėdos į Mažeikius vogti vykę ilgapirščiai už nusikaltimus atsakys už grotų
Išgelbėtas skęstantis senjoras atsisakė pagalbos
Karštis ir sveikata: kaip apsisaugoti karštomis vasaros dienomis?
Priė­ji­mas prie van­dens tel­ki­nių yra lais­vas vi­siems, bet tvar­kos lai­ky­tis bū­ti­na
Ge­ros nau­jie­nos Tel­šių ar­chy­ve
Tūkstančiai kilometrų – dviračiais

Žemaičių kultūra

Kur augai tu, šventasis Kryžiaus medi?
Kuopos gretose – jau pustrečio šimto šaulių
Seime eksponuojama Sigito Strazdausko nuotraukų paroda
Plungės miestui – krašto kūrėjų darbų parodos
Nuo Lopaičių piliakalnio sklido lietuviško ir latviško folkloro muzika
Iškilus miškotvarkininkas Jonas Daniulis gimė Sedoje

Laisvalaikis

Tūkstančiai kilometrų – dviračiais
Tel­šių spor­to ir rek­rea­ci­jos cent­ro spor­ti­nin­kams – pa­dė­kos ir bai­gi­mo pa­žy­mė­ji­mai
Įteik­ti dip­lo­mai VDA Tel­šių fa­kul­te­to ab­sol­ven­tams
Vėl pra­si­dė­jo ke­lio­nės
Sveikos bananinės spurgytės
Izraelio kinas Telšiuose: žiūrovai kviečiami į nemokamus seansus

Sveikata

Karštis ir sveikata: kaip apsisaugoti karštomis vasaros dienomis?
Kei­čia­si gy­dy­mo įstai­gų ver­ti­ni­mas: at­si­žvelgs ne tik į veik­lą ir fi­nan­sus, bet ir į po­žiū­rį į pa­cien­tą
Siū­lo­ma plės­ti de­fib­ri­lia­to­rių tink­lą: lai­ku su­teik­ta pa­gal­ba pa­dė­tų iš­gel­bė­ti tūks­tan­čius žmo­nių
Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset