Norisi išbandyti naujų skonių? Naujametiniam stalui ryškių spalvų suteikite ir gardžiu patiekalu artimuosius palepinkite iškepę gardų kalakutą, papuoštą persimonų glazūra.
INGREDIENTAI:
- 1 šviežias nedidelis kalakutas,
- 2 v. š. aliejaus,
- 2 persimonai.
Glazūrai:
- 1 persimonas,
- 1 svogūnas,
- 2–3 skiltelės česnako,
- 2 v. š. baltojo cukraus,
- 1 v. š. ryžių acto,
- žiupsnelis kardamono ir pipirų,
- 1 stiklinė vandens,
- 2 v. š. terijakio padažo.
GAMINIMAS
Ant kalakuto supilkite aliejų, užberkite druskos ir gerai įtrinkite. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite apie valandą iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Nulupkite glazūrai skirtus persimonus. Tada juos, taip pat svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi, kol svogūnai suminkštės.
Į keptuvę įberkite cukraus ir maišydami kaitinkite, kol cukrus karamelizuosis. Tuomet įpilkite ryžių acto ir gerai išmaišykite.
Į keptuvę suberkite prieskonius, įpilkite stiklinę vandens ir terijakio padažo. Viską užvirinkite ir pavirkite apie 2–3 minutes. Galiausiai viską sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
Iš orkaitės ištraukite kalakutą, aptepkite glazūra ir toliau kepkite dar valandą, kas 5–7 minutes patepdami likusia glazūra ir riebalais, kurie išsiskirs kepimo metu.
Likus 10–15 min. iki kepimo pabaigos, skiltelėmis supjaustykite persimoną ir įdėkite kepti kartu su kalakutu.
Patiekalui iškepus, kalakutą įdėkite į serviravimo lėkštę ir aplink išdėliokite iškeptas persimono skilteles. Valgykite su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Parengta pagal „Bosanova“ pranešimą spaudai.