Reikia pripažinti – ne visi žmonės turi laiko ilgai suktis virtuvėje. Visgi, tai tikrai nereiškia, jog jie nenusipelnė gardžios vakarienės. Esate iš tų žmonių? Turite mažai laisvo laiko, todėl manote, kad naminiai, karšti patiekalai – ne jums? Klystate! Siūlome išmėginti šiuos du puikius receptus. Kiekvieną iš patiekalų pagaminsite per mažiau nei pusvalandį ir galėsite mėgautis gardžiu ir sočiu naminiu maistu.
Gardus ir itin lengvas makaronų apkepas
Pirmasis receptas, kurį jums siūlome išmėginti, – gardus ir itin greitai paruošiamas. Vos pusvalandis ir galėsite mėgautis skaniu naminiu maistu. O geriausia tai, kad čia nerasite jokių įmantrių ingredientų: esame beveik tikri, kad visus produktus jau turite namuose.
4 porcijoms jums reikės:
- 250 g makaronų (vamzdelių, fusilli ir pan.);
- 200 ml grietinėlės;
- 150 g rūkyto kumpelio;
- 2 vidutinio dydžio kiaušinių;
- 100 g fermentinio sūrio;
- 3 valgomųjų šauktų pomidorų padažo;
- ½ arbatinio šaukštelio čiobrelių arba raudonėlio;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros;
- Kol orkaitė kaista, išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nukoškite.
- Kumpelį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Sutarkuokite sūrį.
- Į kepimo indą sudėkite makaronus. Į juos įmaišykite pusę tarkuoto sūrio ir pusę kumpio gabalėlių.
- Lengvai suplakite kiaušinius. Į juos supilkite grietinėlę, prieskonines žoleles, pipirus ir šiek tiek druskos. Viską išmaišykite.
- Kiaušinių ir grietinėlės plakinį užpilkite ant makaronų. Ant viršaus pabarstykite likusį kumpį.
- Patiekalo viršų aptepkite pomidorų padažu. Užpilkite likusį tarkuotą sūrį.
- Kepkite 10 min, kol sūris išsilydys.
- Viskas – ragaukite. Jei norite, dar galite pabarstyti šviežiomis žolelėmis, pvz. baziliku.
Vištienos troškinys su kario padažu
Mėgstate indiškus skonius? Jei taip, siūlome išmėginti šį lengvą vištienos troškinio receptą. Pagaminsite vos per pusvalandį, o skonis… Skonis nuneš į egzotiškąją Indiją!
4 porcijoms jums reikės:
- 600 g vištienos krūtinėlės;
- 1 didelio svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 50 g sviesto;
- 300 ml kokosų pieno;
- 1 valgomasis šaukštas kario prieskonių rinkinio;
- žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Jame kepkite susmulkintus česnakus ir svogūnus, kol šie suminkštės ir įgis švelnų auksinį atspalvį.
- Nedideliais kubeliais supjaustykite vištieną. Dėkite ją į keptuvę su svogūnais ir česnakais ir kepkite ~6 min (kuo mažesni vištienos gabalėliai, tuo trumpiau reikės kepti).
- Ant vištienos užberkite kario prieskonių. Išmaišykite.
- Užpilkite kokosų pieną. Pagal skonį įberkite šiek tiek druskos. Viską troškinkite dar 5 min.
- Viskas – vištiena pagaminta. Jei mėgstate aštriau, į patiekalą dar galite įberti čili dribsnių. Idealiai tiks su ryžiais.