
Savaitgalio pietums siūlome trintą sriubą su brokoliais ir sūriu. Ji lengvai pagaminama, soti ir, žinoma, skani!
Ingredientai:
- 3 vidutinio dydžio bulvės,
- 1 nedidelis svogūnas,
- 100 g saliero šaknies,
- pusė vidutinio brokolio,
- 2–3 skiltelės česnako,
- 1 valgomasis šaukštas sviesto,
- žiupsnelis druskos,
- žiupsnelis pipirų,
- 200 g fermentinio sūrio.
Gaminimas
Svogūną supjaustykite kubeliais. Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpinkite sviestą, berkite svogūnus ir smulkintą česnaką, 1–2 min. pakepinkite.
Užpilkite apie litrą karšto vandens. Sudėkite pjaustytas bulves, salierą, druską, pipirus ir kitus mėgstamus prieskonius. Virkite apie 15 minučių, kol daržovės suminkštės.
Sriubą sutrinti elektriniu rankiniu trintuvu. Sudėti tarkuotą sūrį ir maišyti, kol jis ištirps.
Žiedynais išskirstytą brokolį sudėti į verdantį vandenį ir palaikyti 2–3 minutes. Nuplikytus brokolius sudėti į trintą sriubą.
Prie sriubos tinka baltos duonos skrebutis.
Šį savaitgalį gaminome. Tikrai nuostabus receptas. Ačiū