Bulviniai blynai – daugelio lietuvių mėgstamas patiekalas. Siūlome pabandyti maistingesnį ir skrandžiui „lengvesnį“ tradicinių bulvinių blynų receptą įmaišant į juos varškės.
INGREDIENTAI:
- 1 kg bulvių,
- 300 g varškės,
- 1 kiaušinis,
- 1 vidutinis svogūnas,
- skiltelė česnako,
- žiupsnelis druskos,
- žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų,
- aliejaus kepimui.
GAMINIMAS
Bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti, nusunkti skystį. Dėti į dubenį. Varškę pertrinti su kiaušiniu. Svogūną susmulkinti. Į dubenį su bulvėmis sudėti varškę, svogūną, įberti druskos, pipirų, įspausti česnako ir viską išmaišyti.
Į keptuvę pilti aliejaus, iš paruoštos masės formuoti blynelius ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Tinka valgyti su grietine.