Reikės: 5 didelių obuolių, pusės stiklinės razinų, 50 ml brendžio, po šaukštelį cinamono ir vanilinio cukraus, stiklinės miltų, po pusę stiklinės cukraus, avižinių ar kitų dribsnių ir sutirštinto pieno be cukraus, pakelio sviesto, mėtų lapelių (papuošti).
Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi, cinamonu ir brendyje mirkytomis razinomis.
Šaltą sviestą smulkiai sukapokite peiliu, sumaišykite su miltais, dribsniais ir cukrumi – turite gauti trupinius. Po truputį trupinių masės krėskite į sviestu pateptus karščiui atsparius indelius, tada dėkite obuolių ir vėl krėskite trupinių masės. Galiausiai užpilkite po kelis šaukštus sutirštinto pieno.
Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Puoškite mėtų lapeliais. Gardu ir su ledais. Skanaus!