Koks vaišių stalas be deserto? Minkšti ir purūs keksiukai su džiovintomis spanguolėmis – puikus pasirinkimas mėgstantiems skanėstus.
INGREDIENTAI:
- 3 kiaušiniai,
- 150 gramų sviesto,
- 150 gramų cukraus,
- 200 gramų varškės,
- 200 gramų kvietinių miltų,
- 100 gramų džiovintų spanguolių,
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
- 1 šaukštelis kepimo miltelių,
- cukraus pudros pabarstyti.
GAMINIMAS
Sviestą įdėti į dubenį, ištirpinti ir palikti atvėsti. Kiek palaukus į dubenį su sviestu suberti cukrų, vanilinį cukrų, sudėti varškę. Viską gerai išmaišyti elektriniu plaktuvu. Po vieną įmušus kiaušinius dar išmaišyti.
Į dubenį persijoti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti elektriniu plaktuvu. Suberti razinas ir lengvai permaišyti mentele.
Keksiukų formeles iškloti popierinėmis formelėmis ir dėti tiek tešlos, kad užsipildytų maždaug 3/4 formelės.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių, kol keksiukai gražiai pageltonuos ir bus iškepę.
Iškepusius ir atvėsusius keksiukus apibarstyti cukraus pudra.