Visgi, daugeliui pirma mintis, šaunanti į galvą pamačius slyvas – gardus slyvų pyragas, kurio vien kvapas pažadins vaikystės prisiminimus. Aromatą, skonį išlaikykite, tačiau šį skanėstą su keliomis korekcijomis galima paruošti ir be glitimo, pieno ar kiaušinių – „Iki“ konditeris Thierry Lauvray dalijasi receptu.
Reikės:
- 8 didelių šviežių slyvų,
- 250 g miltų be glitimo,
- 100 g cukraus,
- 1 šaukšto cinamono,
- 1 šaukštelio kepimo sodos,
- 1 šaukštelio kepimo miltelių,
- 100 g mėgstamų smulkintų riešutų,
- 150 ml kokosų arba kito augalinio gėrimo,
- 1 prinokusio, šakute sutrinto banano,
- 1 šaukšto citrinos sulčių,
- skysto medaus arba agavų, klevų sirupo.
Gaminame:
- 1Pyrago kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o kraštus lengvai patepkite riebalais. Ant dugno išdėliokite skiltelėmis supjaustytas slyvas, kad jos viena kitą šiek tiek užklotų, ir lengvai apšlakstykite medumi.
- Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Tuomet į juos pilkite kokosų gėrimą, dėkite sutrintą bananą, taip pat šiek tiek citrinos sulčių ir viską gerai išmaišykite į vientisą masę.
- Slyvas užpilkite paruošta mase, išlyginkite tešlos viršų ir 30-35 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
- Iškepusį pyragą apverskite aukštyn kojomis taip, kad slyvos būtų viršuje ir nuimkite kepimo popierių. Jei norite, kad desertas būtų dar saldesnis, galima užpilti medaus, agavų ar klevų sirupo.
„Iki“ komunikacijos inf.