
Reikės:
- 200 g keptos mėsos ar paukštienos,
- 250 g miltų,
- 100 g sviesto,
- 1 kiaušinio trynio,
- šaukšto šalto vandens,
- aliejaus,
- mėgstamų prieskonių,
- 300 ml grietinėlės,
- 4 kiaušinių,
- druskos, pipirų,
- grybų.
Gamyba
- Iš miltų, sviesto ir kiaušinio trynio užminkykite tešlą su vandeniu, aliejumi ir trupučiu prieskonių. Valandą atvėsinkite šaldytuve. Tuomet iškočiokite ir sudėkite į kišo skardą. Išlyginkite, pabadykite šakute ir kepkite orkaitėje – apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje.
- Tuo tarpu grietinėlę sumaišykite su kiaušiniais, pagardinkite druska, pipirais ir griežinėliais supjaustytais grybais.
- Ant iš orkaitės ištraukto kišo pagrindo uždėkite smulkiai supjaustytus mėsos likučius, užpilkite kiaušinių ir grietinėlės mišiniu. Dar kartą dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.