Ledai – vienas populiariausių vasaros desertų. Juos mėgsta ir dideli, ir maži. Siūlome greitai ir lengvai ledus pasigaminti patiems namuose.
Ledų skonį galėsite paįvairinti įdėję vis kitų uogų. Taip jie niekada nenusibos!
INGREDIENTAI:
- 200 g graikiško jogurto (ar kito natūralaus),
- 3 šaukšteliai medaus (skysto) pagal poreikį,
- 120 g uogų (tinka braškės, avietės, mėlynės, šilauogės ar kt.).
PARUOŠIMAS
Smulkintuvu sutrinti mėgstamas uogas. Jei norisi, kad jaustųsi uogų gabaliukai, jas galima susmulkinti peiliu.
Į uogas supilti natūralų jogurtą bei medų ir viską gerai išmaišyti.
Masę supilstyti į šaldyti skirtus indelius arba ledų formeles.
Įdėti į šaldiklį ir palikti kelioms valandoms sustingti. Jei naudojamos šaldytos uogos, ledus galima skanauti iš karto.
Skanaus!