
Jeigu svajojate apie Ispaniją, bet dar neturite galimybės ten nuskristi, siūlome bent prie stato pasijusti saulėtame krašte: pasigaminkite gaspačio – lengvos šaltos sriubos.
Reikės
4–6 pomidorų,
1–2 agurkų,
1 paprikos,
1 galvutės svogūno,
2–3 skiltelių česnako,
2 šaukštelių raudonojo vyno acto,
2 šaukštelių alyvuogių aliejus,
1 riekelės batono,
Druskos ir pipirų pagal skonį, baziliko lapelių.
Paruošimas
Supjaustykite pomidorus, agurką̨ be odelės, papriką, svogūną, česnaką gabalėliais ir įdėkite į trintuvą̨. Gautą turinį̨ pagardinkite raudonuoju actu bei alyvuogių̨ aliejumi. Viską sutrinkite iki tyrės.
Į gautą masę įdėkite batono riekelę ir palaikykite 5 min., vėl viską sutrinkite. Jeigu dėl tirštumo trinti sunku, įpilkite šlakelį̨ vandens arba įdėkite ledo kubelių ir vėl pertrinkite. Sriubą pagardinkite druska ir pipirais. Galima perkošti, tačiau tai daryti nėra būtina.
Sriubą tiekite išpilstę į lėkštes. Puoškite baziliko lapeliu. Padėkite skrudintos duonos.