Reikės: 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos, 300 g špinatų, 1 kiaušinio, 100 ml grietinėlės, 400 g varškės, sviesto, druskos, juodųjų pipirų, tarkuotų muskatų riešutų.
Paruošimas: nuplauname špinatus ir supjaustome. Keptuvėje ištirpiname sviestą. Jame kelias minutes pakepiname špinatus (uždengę keptuvę). Atvėsiname.
Dubenyje sumaišome varškę su grietinėle, įmušame kiaušinį, sudedame špinatus, įberiame druskos pagal skonį, pipirų, maltų muskatų ir sumaišome.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Ant dugno dedame tešlos lakštą, ant jos špinatų įdarą, sulenkiame ir suspaudžiame kraštus. Tuomet lakštą įpjauname keliose vietose, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min.
Skanaus!