
Reikės:
- 500 g trešnių,
- 2 puodelių miltų,
- 1 kiaušinio,
- 3/4 puodelio vandens,
- 1 šaukšto sviesto,
- 1 šaukštelio druskos,
- 1 šaukšto cukraus,
- cinamono pabarstymui.
Gaminame:
- Trešnes nuplaukite, išimkite kauliukus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite šaukštu cukraus.
- Į virtuvinio kombaino dubenį sudėkite persijotus miltus, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą, druską. Naudodami kablį maišykite ir po truputį įpilkite vandens, kad visi ingredientai susijungtų. Galite minkyti ir rankomis. Turite gauti minkštą, lygią tešlą.
- Tešlą padalinkite į kelias dalis. Kiekvieną iškočiokite į ploną lakštą ir stikline išpjaukite apskritimus. Į kiekvieną įdėkite po kelias trešnes, sulenkite per pusę ir kruopščiai užspauskite kraštus.
- Virkite ant mažos ugnies apie 3 minutes, kol koldūnai išplauks į paviršių. Patiekite pabarstę cinamonu.
Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė