Patiekalai iš varškės patinka dideliems ir mažiems. Ar esate kada kepę varškėčius orkaitėje? Siūlome pamėginti!
INGREDIENTAI:
- 500 g varškės,
- 150 g miltų,
- 1 kiaušinis,
- 3 šaukštai cukraus,
- 1 šaukštelis kepimo miltelių,
- žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS
Varškę gerai ištrinti su cukrumi, druska ir kiaušiniais. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišyti. Tešla turi išeiti minkšta, tačiau įmanoma paimti rankomis.
Delnais formuoti kamuoliukus, juos šiek tiek suploti tarsi blynus. Jeigu tešla limpa prie rankų, varškėčius formuokite miltuotomis rankomis.
Varškėčius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Valgyti su grietine, uogiene ar šaldytomis uogomis.
Skanaus!