
Granola – geras užkandis, kai kur nors skubame, ir sveikas bei maistingas pasirinkimas pusryčiams.
Jei dar niekada negaminote naminės granolos, pats metas padaryti tai dabar. Ji nesunkiai pagaminama, o sandariai uždaryta indelyje gali stovėti ne vieną savaitę.
Granola, paprastai tariant, yra dribsniai, pakepinti su medumi. Ją dar galima pagardinti įvairiomis uogomis, vaisiais, sėklomis, riešutais. Granolą galima skanauti kaip užkandį tiesiog vieną ar valgyti su pienu, kefyru, natūraliu jogurtu, tirštais vaisių kokteiliais, ledais ir kitu mėgstamu produktų deriniu.
Granolai pagaminti reikės:
• 4 stiklinių avižinių dribsnių;
• 1 stiklinės mėgstamų riešutų ar sėklų (labiausiai tinka kapoti migdolai, lazdyno riešutai, moliūgų sėklos, saulėgrąžos);
• 0,5 stiklinės džiovintų uogų ar vaisių (labiausiai tinka razinos ir spanguolės);
• žiupsnio druskos;
• 1 v. š. cinamono;
• ketvirčio stiklinės riebalų (tinka kokosų aliejus ar ištirpintas sviestas, ar bet koks beskonis aliejus);
• ketvirčio stiklinės medaus.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite dribsnius ir riešutus. Sviestą ištirpinkite, įdėkite medų, kad ištirptų ir susimaišytų su sviestu. Įberkite druskos, kuri paįvairins granolos skonį. Birius ingredientus sumaišykite su skystais ir išskleiskite gautą mišinį plonu sluoksniu ant kepimo popieriumi padengtos skardos.
Kepkite apie 30 minučių 150 laipsnių temperatūros orkaitėje, kas 10 minučių pamaišydami.
Atvėsinkite. Dribsniai turi būti visiškai sausi, tik tada bus tikrai traškūs. Suberkite juos į sandarų indą ir laikykite sausoje vietoje.
naudokite moliūgų sėklų aliejų, sveikas ir naudingas. aš perku jorus.lt, galit rasti info ir kuo jis toks geras