
Kartais lėkštėse pasigendame spalvų. Ryškiaspalvė pomidorų sriuba, pagardinta mėgstamais prieskoniais, bus „skani“ akims ir naudinga organizmui.
INGRIDIENTAI:
- 2 morkos,
- 2 bulvės,
- 1 paprika,
- 1 svogūnas,
- 1 sauja nevirtų ryžių,
- 350 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
- 1,5 l vandens,
- 3 skiltelės česnako,
- šiek tiek druskos,
- šiek tiek pipirų,
- šiek tiek sviesto (kepimui),
- žalumynų.
GAMINIMAS
Puode užvirinti vandenį ir į jį suberti ryžius.
Į keptuvę dėti sviestą, kelias minutes pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, Vėliau sudėti smulkiai sukapotą česnaką ir dar minutę pakepinti. Sudėti tarkuotas morkas ir smulkintą papriką, trumpai patroškinti. Kai daržovės suminkštės, supilti konservuotus pomidorus ir palikti troškintis ant mažos ugnies.
Ryžiams baigiant virti į puodą sudėti nedideliais kubeliais supjaustytas bulves. Bulvėms išvirus į puodą sudėti troškintas daržoves, išmaišyti ir palaukti, kol užvirs.
Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Pabarstyti krapais, svogūnų laiškais, petražolėmis ar kitais mėgstamais prieskoniais.
Prie sriubos tiks bandelės.
Skanaus!