• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Marinuotos cukinijos su pomidorų pasta ir garstyčiomis

ATSARGOS ŽIEMAI

Telšių žinių redakcija
5 rugpjūčio, 2023
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Dažnas esame pratęs marinuoti agurkus ar pomidorus, tačiau ne mažiau prastas pasirinkimas konservuoti cukinijas. Tai puiki idėja sunaudoti gausų jų derlių.

Kviečiame pabandyti nesunkų cukinijų marinavimo su pomidorų pasta ir garstyčiomis būdą.

INGREDIENTAI:

  • 1200 g cukinijų;
  • 800 ml vandens;
  • 150 ml obuolių acto;
  • 2 v. š. pomidorų pastos;
  • 1 v. š. druskos;
  • 3 v. š. cukraus;
  • 1 arb. š. sausų garstyčių;
  • 4 krapų šakelės;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 4 serbento lapai;
  • 4 vyšnios lapeliai;
  • 12 kvapiųjų pipirų žirnelių;
  • 1 aitrioji paprika.

GAMINIMAS

Cukiniją nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti piršto storio lazdelėmis.

Į išplautus stiklainius įdėti vieną krapų šakelę, vieną česnako skiltelę, po vieną serbento ir vyšnios lapelį, tris kvapiųjų pipirų žirnelius ir kelis gabalėlius aitriosios paprikos.

Pjaustytas cukinijas sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 15 minučių pastovėti.

Kol stiklainiai stovi, ruošti marinatą. Į puodą įpilti 800 ml vandens, įberti druskos ir cukraus. Įdėti pomidorų pastos ir įberti sausų garstyčių. Gerai išmaišyti ir užvirinti. Prieš

išjungiant supilti actą, gerai išmaišyti. Išpilti vandenį iš stiklainių ir užpilti karštu marinatu. Užsukti stiklainius ir apversti. Apvynioti šilta antklode ir palikite parą visiškai atvėsti.

Atvėsusius stiklainius laikyti rūsyje arba sandėliuke.

 

Kitas įrašas

Vi­dur­va­sa­ry­je – Tel­šių ra­jo­no ir Rie­ta­vo sa­vi­val­dy­bės bend­ruo­me­nių są­skry­dis

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Tel­šių „Sho­dan“ auk­lė­ti­nių per­ga­lės Lie­tu­vos vai­kų ka­ta čem­pio­na­te
Ge­ra aug­ti „Smal­su­čių“ gru­pė­je
Tarp­tau­ti­nė slau­gy­to­jų die­na Tel­šiuo­se
Bend­rys­tės spor­to ir me­no šven­tė
A. Kazlauskas sa­vo lai­mę ku­ria gim­to­jo­je Luo­kė­je
Me­džio­to­jai po­pie­ri­nius bi­lie­tus keis į skait­me­ni­nius

Žemaičių kultūra

Livija Gemma – elektroninės muzikos kūrėja iš Kulių
„Kauškutis“ – konkursinio festivalio laureatas
Kryžiaus kelias. Trijų Šakių giminės kartų istorija
Futbolo veteranai minėjo bendražygio 90-metį
Mieste atsiras dar daugiau (ne)matomų ženklų  
Felčerės Vylės istorija: beveik visas gyvenimas – Ukrinuose

Laisvalaikis

Tel­šių „Sho­dan“ auk­lė­ti­nių per­ga­lės Lie­tu­vos vai­kų ka­ta čem­pio­na­te
Tarp­tau­ti­nė slau­gy­to­jų die­na Tel­šiuo­se
Bend­rys­tės spor­to ir me­no šven­tė
Pa­mi­nė­ta Ka­ro­li­nos ir An­ta­no poe­ti­nio dia­lo­go 170 me­tų su­kak­tis
„Tel­šių šu­niu­kų na­mų“ gim­ta­die­nis
Šilauogėmis glazūruota lašiša

Sveikata

Ar­tė­jant va­sa­rai – di­des­nis Eu­ro­pos svei­ka­tos drau­di­mo kor­te­lių po­rei­kis
Orams vės­tant, ser­ga­mu­mas vėl au­ga
V. Gir­čiui – Nu­si­pel­niu­sio Lie­tu­vos gy­dy­to­jo var­das
Tel­šių ra­jo­ne skie­pi­ji­mo apim­tys vis dar ne­pa­kan­ka­mos
Vyrų šlapimo nelaikymas. Šiuolaikinis požiūris į vyrų higieną
Neį­ti­kė­ti­na: odon­to­lo­gas pa­si­bels į neį­ga­lių­jų na­mus
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset