Reikės:
- 8 šviežių figų,
- 230 g sluoksniuotos tešlos,
- 250 g rikotos,
- šaukšto sviesto,
- 3 šaukštų uogienės, pvz., figų,
- pasirinktinai: žiupsnelio cukraus pudros.
Gaminame:
- Lengvai iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir dėkite ją ant sviestu pateptos kepimo skardos. Subadykite šakute.Ant viršaus sudėkite rikotą ir tolygiai paskirstykite.
- Figas kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Išdėliokite ant pyrago.
- Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir atsargiai aptepkite figas. Tešlos kraštus užlenkite į vidų.Viską pabarstykite cukraus pudra.
- Pašaukite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C ir kepkite apie 20-25 minutes, kol kraštai taps auksinės spalvos.
- Išėmę iš orkaitės, viršų patepkite pašildyta uogiene, kad vaisiai gražiai blizgėtų. Prieš pjaustydami pyragą, šiek tiek atvėsinkite.
Iki“ inf.