Dažnas esame pratęs marinuoti agurkus ar pomidorus, tačiau ne mažiau prastas pasirinkimas konservuoti cukinijas. Tai puiki idėja sunaudoti gausų jų derlių.
Kviečiame pabandyti nesunkų cukinijų marinavimo su pomidorų pasta ir garstyčiomis būdą.
INGREDIENTAI:
- 1200 g cukinijų;
- 800 ml vandens;
- 150 ml obuolių acto;
- 2 v. š. pomidorų pastos;
- 1 v. š. druskos;
- 3 v. š. cukraus;
- 1 arb. š. sausų garstyčių;
- 4 krapų šakelės;
- 4 česnako skiltelės;
- 4 serbento lapai;
- 4 vyšnios lapeliai;
- 12 kvapiųjų pipirų žirnelių;
- 1 aitrioji paprika.
GAMINIMAS
Cukiniją nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti piršto storio lazdelėmis.
Į išplautus stiklainius įdėti vieną krapų šakelę, vieną česnako skiltelę, po vieną serbento ir vyšnios lapelį, tris kvapiųjų pipirų žirnelius ir kelis gabalėlius aitriosios paprikos.
Pjaustytas cukinijas sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 15 minučių pastovėti.
Kol stiklainiai stovi, ruošti marinatą. Į puodą įpilti 800 ml vandens, įberti druskos ir cukraus. Įdėti pomidorų pastos ir įberti sausų garstyčių. Gerai išmaišyti ir užvirinti. Prieš
išjungiant supilti actą, gerai išmaišyti. Išpilti vandenį iš stiklainių ir užpilti karštu marinatu. Užsukti stiklainius ir apversti. Apvynioti šilta antklode ir palikite parą visiškai atvėsti.
Atvėsusius stiklainius laikyti rūsyje arba sandėliuke.