Reikės: anties, 200 g džiovintų slyvų be kauliukų, morkos, 2 kiaušinių, 2 riekelių batono, 1/2 stiklinės pieno, 2 šaukštų grietinės, druskos, maltų juodųjų pipirų, muskato.
Antį nugaroje įpjaukite ir nulupkite odą su sparneliais bei šlaunelėmis, atskirkite nuo kaulų mėsą. Išvirkite ir susmulkinkite morką.
Pamirkykite slyvas. Piene išmirkykite batono riekeles, nuspauskite ir sumalkite su antiena. Malinį pabarstykite pipirais, druska, muskatu, įmuškite kiaušinius, sudėkite slyvas, morkas. Paruoštą įdarą sukrėskite į anties odą, kraštus susiūkite.
Pabarstykite druska, aptepkite grietine ir kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apskrus. Tada sumažinkite ugnį ir kepkite toliau. Kai antis iškeps, išimkite siūlus. Papuoškite slyvomis ir žalumynais (petražolėmis, krapais).
Skanaus!