Reikės: 4 kiaušinių, 200 g cukraus, 300 g virtų bulvių (virtų be lupenų), 100 g manų, 200 g kapotų migdolų ar kitokių riešutų (nebūtinai), saujos razinų (nebūtinai), 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštelio vanilinio cukraus (galima apsieiti ir be jo), 1 žiupsnelio druskos.
Paruošimas. Atskirkite kiaušinių trynius ir išsukite su cukrumi. Bulves sutrinkite, sumaišykite su tryniais. Suberkite manus, riešutus, razinas, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite. Baltymus su žiupsneliu druskos plakite tol, kol pasidarys standi masė. Išplaktus iki standžių putų baltymus įmaišykite į tešlą. Tešlą sukrėskite į apskritą atsegamą torto formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30–40 min, kol gražiai parus.
Pyragas iš virtų bulvių labai skanus ir visai neprimena plokštainio. Mėgstantiems nustebinti šis receptas bus įdomus. Tai tikrai labai paprastas, gardus, purus ir greitai paruošiamas pyragas. Verta pabandyti!
Skanaus!