Šilauoges gera valgyti ir vienas – užkandžiui (100 g turi tik 44 kcal). Kai norisi sočiau ar turite potraukį saldumynams, uogas derinkite su baltymais.
Ingredientai
- 140 g fetos sūrio, trupinto
- 100 g šilauogių, šviežių
- 40 g salotų mišinio, geriausiai minkštų lapelių (jauni špinatai ir jauni burokėliai).
Padažui:
- 1 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus, intensyvaus skonio
- 1 a.š. obuolių sidro acto
- 1 a.š. medaus, arba klevų sirupo
- Dižono garstyčių pagal skonį (0,5 a.š ar mažiau)
- druskos, pagal skonį
- juodųjų pipirų, pagal skonį
Paruošimas
Alyvuogių aliejų, obuolių sidro actą, garstyčias druską ir pipirus sudedame į indelį ir gerai išmaišome (galite pasidaryti ir daugiau bei naudoti kitoms salotoms).
Sudedame salotas, šilauoges ir patrupintą feta sūrį į lėkštę.
Tolygiai užpilame padažą ant salotų. Galime patiekti.
Dietistė Vaida KURPIENĖ