• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Varškė: tinka ir sumuštiniams, ir keksiukams ar neįprastiems nachos

Telšių žinių redakcija
16 lapkričio, 2024
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Būtent varškę verta rinktis norint ypatingais užkandžiais nustebinti artimuosius ar svečius. Tai padaryti leis trys nesudėtingi receptai, kurie tiks tiek jaukiam vakarui su draugais, tiek šventinėms progoms.

Gaivūs sumuštiniai su varške

Sumuštinukai yra tikra užkandžių klasika, tačiau juos dažniausiai yra įprasta ruošti su įvairiomis mėsytėmis, kumpiu ar sūriu. Tačiau tam puikiai tinka ir natūrali varškė.

Pagal norimą porcijų kiekį pasiruoškite:

• Mėgstamos duonelės ar trapučių (puikiai tinka lietuviška juoda ruginė duona)
• Pakuotę 15 proc. riebumo „Dvaro“ varškės (vienam sumuštiniui reikės maždaug trečdalio stiklinės)
• Keletą šviežių pomidorų
• Šiek tiek jūros druskos ir smulkinto juodojo pipiro
• Šiek tiek itin tyro alyvuogių aliejaus

Jei gebate pasidaryti bet kuriuos kitus sumuštinius, problemų neturėsite ir su šiais: ant duonos riekės tepkite varškę, ant viršaus uždėkite pjaustytą pomidorą, užbarstykite druskos ir pipirų bei užpilkite 1-2 arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus. Belieka mėgautis.

„Dvaro“ varškės keksiukai smaližiams

Varškė puikiai tinka ir gardiems desertams gaminti. Smagausvakaro su draugais akcentu gali tapti, pavyzdžiui, nuostabūs varškės keksiukai.

Jiems pagaminti prireiks:

• 200 g 9 proc. riebumo „Dvaro“ varškės
• 100 g maskarponės sūrio
• 40 g cukraus miltelių
• 30 g ištirpdyto „Dvaro“ sviesto
• 1-2 šaukštų vanilės miltelių
• Šiek tiek aguonų sėklų
• 140 g juodojo šokolado

„Dvaro“ varškę ir maskarponės sūrį sudėkite į indą ir gerai išmaišykite. Tuomet įdėkite cukrų, ištirpdytą „Dvaro“ sviestą, vanilę ir aguonas. Viską išmaišykite. Pasiruoškite keksiukų kepimo formeles. Ant viryklės atskirame inde ištirpdykite šokoladą ir naudodami maistui skirtą teptuką gražiai plonu sluoksniu padenkite juo formelių vidų. Formeles iš karto įdėkite į šaldytuvą tam, kad šokoladas sustingtų. Po keleto minučių į formeles dėkite paruoštą varškės, maskarponės ir kitų ingredientų masę, viršų užtepkite šokoladu ir vėl dėkite į šaldytuvą – šįkart keletui valandų. Desertui sustingus išimkite keksiukus iš formelių ir mėgaukitės.

Graikiško stiliaus nachos su varške

Vienas iš varškės privalumų yra galimybė ją panaudoti paįvairinant ar naujai interpretuojant įprastus patiekalus. Meksikietiški nachos jau yra spėję tapti įprastu lietuvių susibūrimų palydovu. Tačiau kodėl gi nepabandžius pasigaminti šiek tiek kitokios šio užkandžio versijos?

Jai prireiks:

• Pitos duonelių (kaip alternatyvą galima naudoti poliarines duoneles)
• 200 g 9 proc. riebumo „Dvaro“ varškės
• Keleto trumpavaisių agurkų
• Indelio alyvuogių
• Šaukšto alyvuogių aliejaus
• Žiupsnelio za‘atar ar kitokių prieskonių
• Šiek tiek druskos

Pita duonelę supjaustykite trikampiais gabalėliais. Juos apibarstykite prieskoniais ir druska. Iki aukštos temperatūros įkaitinkite orkaitę ir pasiruoškite kepimo skardą.Sudėkite į ją duonelės gabalėlius. Kepkite apie 5-10 minučių, kol gražiai apskrus ir įgis traškią konsistenciją. Jei reikia, gabalėlius pavartykite.

Paruoštus pitos traškučius išdėkite į indą, ant viršaus barstykite gabalėliais supjaustytą agurką, alyvuoges, ir tolygiai paskirstykite „Dvaro“ varškę. Viską dar kartą pabarstykite prieskoniais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Neįprasti nachos paruošti!

Kristinos Rancaitės inf.

Kitas įrašas

Vis dar yra al­ko­ho­lio par­da­vė­jų, ku­rie ne­tik­ri­na jau­nuo­lių am­žiaus

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Rugpjūčio 15-ąją Telšiuose skambėjo „Sielos muzika 2025“
Keptuvėje keptas apverstas gardus bananų pyragas
Ple­čia­mas aku­še­rių sa­va­ran­kiš­ku­mas: dau­giau priei­na­mų pa­slau­gų nėš­čio­sioms
VDA Tel­šių ga­le­ri­jo­je – Rim­gau­do Ba­raus­kio pa­ro­da „Na­rin­datē“
Slau­gy­to­jas jau ga­li iš­ra­šy­ti pir­mą re­cep­tą me­di­ci­nos pa­gal­bos prie­mo­nėms
Miš­kas – ne at­lie­kų san­dė­lis

Žemaičių kultūra

Festivalis – rimtas jaunųjų atlikėjų pareiškimas
Mokslininkė iš Sedos niekada nepamiršo Žemaitijos
Viešnagė pas Daujotus: jaukūs pietūs, prisiminimai ir dovanos Mažeikiams
Jubiliejiniame sąskrydyje – didelis mažeikiškių būrys  
Alsėdiškius suvienijo Bendruomenės vakaras
Po restauracijos suskambo Kantaučių bažnyčios vargonai

Laisvalaikis

Keptuvėje keptas apverstas gardus bananų pyragas
VDA Tel­šių ga­le­ri­jo­je – Rim­gau­do Ba­raus­kio pa­ro­da „Na­rin­datē“
Neei­li­nis Lie­tu­vos trem­ti­nių ir po­li­ti­nių ka­li­nių są­skry­dis
Kraš­tie­čių šven­tė „Vo aš čė gė­miau“ su­bū­rė Nevarėnų bend­ruo­me­nę
Tel­šiš­kiai – Že­mai­ti­jos fes­ti­va­ly­je
Ati­da­ry­ta Au­gus­tės Kai­ry­tės kū­ry­bos dar­bų pa­ro­da

Sveikata

Ple­čia­mas aku­še­rių sa­va­ran­kiš­ku­mas: dau­giau priei­na­mų pa­slau­gų nėš­čio­sioms
Slau­gy­to­jas jau ga­li iš­ra­šy­ti pir­mą re­cep­tą me­di­ci­nos pa­gal­bos prie­mo­nėms
Įpa­rei­go­ji­mas li­go­ni­nėms: už­tik­rins są­ly­gas ar­ti­mie­siems oriai at­si­svei­kin­ti su mirš­tan­čiuo­ju
Siū­lo­ma dau­giau tei­sių slau­gy­to­jų pa­dė­jė­jams
Spe­cia­lis­tai re­ko­men­duo­ja ger­ti dau­giau van­dens
Kaip sužinoti, ar jūsų dantys sveiki, jei nieko neskauda?
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kur leidžiate savo atostogas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset