
Kai norisi užkąsti kažko lengvo ir saldaus, negriebkite po ranka pasitaikiusios bandelės. Siūlome pasimėgauti nekaloringomis ir maistingomis vaisių salotomis su ispaninio šalavijo („chia“) sėklų pudingu.
INGREDIENTAI:
- 1 bananas,
- 1 apelsinas,
- 1 obuolys,
- 1 kivis,
- sauja granatų sėklų,
- sauja graikinių riešutų,
- 1 valg. šaukštas „chia“ sėklų,
- pusė stiklinės kokosų pieno.
GAMINIMAS:
Į kokosų pieną suberti „chia“ sėklas. Gerai išmaišyti ir palikti apie 20 minučių pastovėti, kol išbrinks. Jei neturite kokosų pieno, jas galima užpilti kitokios rūšies pienu ar tiesiog šiltu vandeniu.
Vaisius supjaustyti, sudėti į dubenėlį. Suberti riešutus, granatų sėklas. Kai „chia“ sėklos išbrinksta, vaisius užpilti šiuo pudingu, išmaišyti ir skanauti.
Jei „chia“ pudingo daryti nenorite, sėklas tiesiog suberkite į salotas ir sumaišykite. Salotos bus maistingesnės.