Konservuotas tunas – universalus produktas. Jį galima naudoti gaminant salotas, užtepėles, ruošiant įvairias kruopas. Siūlome išbandyti gardžios užtepėlės receptą.
INGREDIENTAI:
- 3 kiaušiniai,
- skardinė konservuoto tuno,
- 2 valgomieji šaukštai majonezo,
- pusė stiklinės mėgstamo tarkuoto kietojo sūrio,
- svogūnų laiškų (arba paties svogūno),
- žalumynų,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS
Nusausinti skardinėje esantį tuną ir sudėti jį į dubenėlį. Tuomet į tą patį dubenį berti susmulkintus kietai virtus kiaušinius, smulkiai tarkuotą sūrį, žiupsnelį druskos ir pipirų. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kitus žalumynus, dėti majonezą ir viską gerai išmaišyti. Užtepėlę tepti ant paskrudintos duonos, batono ar trapučių.