Vasara – puikus metas mėgautis pačių užaugintomis uogomis ir daržovėmis. Jas konservuoti, marinuoti, virti uogienes, gardinti įvairius patiekalus, eksperimentuoti.
Skaitytojams šįkart siūlome paskanauti trupininio raudonųjų serbentų pyrago.
Tešlai reikės:
- 450 g miltų,
- 200 g sviesto,
- 150 g cukraus,
- 1 kiaušinio,
- 2 šaukštų grietinės,
- 1 šaukštelio kepimo miltelių arba nugesintos sodos,
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
- 1 žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
- 4–6 saujų raudonųjų serbentų,
- 70 g cukraus.
Gaminimas:
Miltus ir kepimo miltelius persijoti į didelį dubenį, berti cukrų, vanilinį cukrų ir druską, išmaišyti.
Sudėti kubeliais pjaustytą sviestą, grietinę ir įmušti kiaušinį.
Mišinį trinti tarp pirštų, kol susiformuos stambūs trupiniai. Tešlą suformuoti į rutulį, apvynioti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
Serbentus kruopščiai nuplauti, nusausinti, sumaišyti su cukrumi ir palikti pastovėti.
Nuo tešlos kamuolio atgnybti 3/4 tešlos ir paskirstyti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, paspaudžiant delnais, jeigu reikia, pakočioti.
Ant tešlos paskirstyti serbentus. Likusią tešlą trinant tarp pirštų užtrupinti ant viršaus.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Palikti atvėsti kambario temperatūroje. Skanaus!
Rado kada parašyti, kai jau serbentų nebėra…
Besmegeniai.
Kauliukus iš uogų išimkit