• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Tiks ir pietums, ir sumuštiniams: kubietiškas receptas – kepta sultinga nugarinė

Originalus kubietiškas receptas

Telšių žinių redakcija
20 balandžio, 2024
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Kiauliena – neatsiejama tiek tradicinės, tiek šiuolaikinės mūsų šalies virtuvės dalis. Tad nenuostabu, kad lietuviai moka išsirinkti mėsą – pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, būtent nugarinė yra tiek ir viena vertingiausia kiaulienos dalių, tiek ir viena populiariausių. Ji turi mažiau riebalų, nebrangi, puikiai dera su įvairiais ingredientais ir yra lengvai paruošiama. Be to, iš jos vienu ypu lengva pasigaminti maisto net kelioms dienoms, tad nereikės ilgai triūsti virtuvėje, kad mėgautumėtės aromatinga ir minkšta mėsa.

Nugarinė be galo pirkėjų mėgstama ir dėl to, kad iš jos nesunkiai galima ruošti pačių įvairiausių patiekalų. „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi nugarinės kubietišku receptu. Nugarinę kepti galėsite ten, kur patogu – ji gardžiai iškeps tiek orkaitėje, tiek kepsninėje.

Reikės:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės be kaulo,
  • ¾ puodelio alyvuogių aliejaus,
  • 1 šaukšto tarkuotos šviežio apelsino žievelės,
  • ¾ puodelio šviežių apelsinų sulčių,
  • ¼ puodelio žaliosios citrinos sulčių,
  • 1 puodelio smulkiai supjaustytų kalendrų,
  • ¼ puodelio smulkiai supjaustytų mėtų lapų,
  • 8 skiltelių česnako,
  • 2 šaukštelių džiovinto raudonėlio,
  • 2 šaukšteliai malto kumino,
  • 1 šaukšto rudojo cukraus,
  • 1 šaukštelio druskos,
  • 1 šaukštelio šviežiai maltų pipirų.

Gaminame:

  1.  Nugarinę nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jeigu tokių yra, nupjaukite didelius riebalų gabalus. Kepant ant grotelių, jie gana greitai užsidegs ir gali sudegti.
  2.  Gerai sumaišykite alyvuogių aliejų, apelsinų žievelę ir sultis, laimo sultis, kalendras, mėtas, išspaustą česnaką, raudonėlius, kuminą ir rudąjį cukrų. Nugarinę sudėkite į didelį užspaudžiamą maišelį arba indą ir supilkite ten marinatą. Įsitikinkite, kad marinatas aplieja visą mėsą ir palikite marinuotis šaldytuve bent valandą arba per naktį.
  3.  Kai būsite pasiruošę kepti, išimkite kiaulieną ir išsaugokite marinatą. Nusausinkite kepsnį ir pagardinkite druska bei pipirais.
  4.  Jei kepate kepsninėje: įkaitinkite iki aukštos temperatūros (230-260 °) ir kepkite nugarinę iš visų pusių 7 minutes, kad gerai paruduotų. Tuomet sumažinkite kaitrą iki vidutinės (180 °), uždenkite dangtį ir kepkite (geriausia – netiesioginėje kaitroje) apie valandą arba kol vidinė kiaulienos temperatūra pasieks 65 °.
  5.  Jei kepate orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 220 ° ir padėkite nugarinę ant grotelių virš kepimo skardos. Kepkite apie 30 minučių, kad ji būtų lengvai parudavusi. Tada sumažinkite kaitrą iki 190 ° ir kepkite dar 30 minučių arba tol, kol mėsos termometras parodys 65 °.
  6.  Iškepusiai mėsai leiskite 10-20 minučių pailsėti, tik tuomet pjaustykite.
  7.  Kol mėsa kepa, į nedidelį puodą supilkite marinatą, įpilkite vieną arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus ir 10 min. pavirkite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  8. Kiaulieną supjaustykite ir patiekite su šaukštu paruošto marinato ant viršaus.

„Iki“ komunikacijos inf.

Kitas įrašas

Kaip išsirinkti maudymosi kostiumėlį baseinui?

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Telšiuose laukiama investuotojų kolumbariumui statyti
Ekspertai įspėja: Lietuvoje plinta pavojinga bulvių bakterinė liga
Re­mon­tuo­ja­ma Lau­ko So­dos baž­ny­čia. Rei­ka­lin­ga pa­gal­ba
Liepos 16 d. prasideda vėžiavimo sezonas: aplinkosaugininkai primena svarbiausius reikalavimus
Karš­to mais­to po­rci­ja tiems, kas ne­be­ga­li pa­si­rū­pin­ti sa­vi­mi
Bai­gė­si Že­mai­ti­jos kraš­to ir ap­lin­ki­nių ra­jo­nų se­niū­ni­jų šach­ma­tų ma­ra­to­nas

Žemaičių kultūra

Apie tai, kas neturi teisės būti pamiršta
Gaisrai aplenkia koplytstulpio apylinkes
Nustebinęs ir nudžiuginęs kraštietės vizitas
Aldonis Eselinas: „Dirbk – ir gyvensi nesilankstydamas“
Pakviesti tėviškės visais takais ir keleliais skubėjo į Tverus
Tradicinės ir naujos šventės – neatsiejama vasaros dalis

Laisvalaikis

Pasaulinio garso miuziklą „Mamma Mia!“ žiūrovams dovanoja „Limarko“
Bai­gė­si Že­mai­ti­jos kraš­to ir ap­lin­ki­nių ra­jo­nų se­niū­ni­jų šach­ma­tų ma­ra­to­nas
Telšiuose prasideda 41-oji tarptautinė medalio ir mažosios skulptūros kūrėjų stovykla
Sta­lo te­ni­so tur­ny­ras
Ska-core audra Klaipėdoje: „Public Serpents“ koncertas Malūno lofte
Neį­ti­kė­ti­na is­to­ri­ja: dar vie­na tel­šiš­kė lai­mė­jo vi­su­rei­gį

Sveikata

Karštis ir sveikata: kaip apsisaugoti karštomis vasaros dienomis?
Kei­čia­si gy­dy­mo įstai­gų ver­ti­ni­mas: at­si­žvelgs ne tik į veik­lą ir fi­nan­sus, bet ir į po­žiū­rį į pa­cien­tą
Siū­lo­ma plės­ti de­fib­ri­lia­to­rių tink­lą: lai­ku su­teik­ta pa­gal­ba pa­dė­tų iš­gel­bė­ti tūks­tan­čius žmo­nių
Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kur leidžiate savo atostogas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset