
Vėžiai pomidorų padaže
Reikės:
- 1 kg vėžių,
- 1 didelio svogūno,
- 2-3 skiltelių česnako,
- 4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus,
- 1 aitriosios paprikos,
- 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,
- 125 ml baltojo vyno,
- 400 g susmulkintų šviežių arba konservuotų pomidorų,
- 1 lauro lapo,
- druskos, pipirų.
Gaminame:
1. Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną su aitriąją papriką, tuomet sudėkite smulkintą česnaką ir pakepinkite 1 minutę.
2. Nuimkite nuo ugnies, palaukite pusę minutės, pabarstykite malta paprika ir gerai išmaišykite.
3. Grąžinkite keptuvę ant ugnies, įpilkite baltojo vyno ir palikite 2 minutes, kad išgaruotų alkoholis.
4. Sudėkite smulkintus pomidorus su lauro lapu, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite 15 minučių. Tuomet sudėkite virtus vėžius, uždenkite ir patrokšinkite 8-10 minučių. Valgyti galima iškart, tačiau bus dar skaniau, jeigu paliksite pernakt ir leisite vėžių bei padažo skoniams visiškai susimaišyti. Tuomet kitą dieną tiesiog pašildykite ir patiekite.
Kvapnūs vėžiai su česnaku
Reikės:
- 700 g vėžių,
- 220 g sviesto,
- 2 česnako skiltelių,
- 1 šaukšto smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų,
- 1 šaukštelio šviežių smulkintų petražolių,
- 1 šaukštelio šviežių citrinos sulčių,
- 1 šaukšto aštraus padažo,
- druskos, pipirų.
Gaminame:
1. Vėžių mėsą išdarinėkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą česnaką ir maišykite, kol jis taps kvapnus. Sudėkite svogūnų laiškus ir pakepinkite 30 sekundžių.
2. Sudėkite vėžių mėsą ir pakaitinkite kelias minutes. Pabaigoje suberkite prieskonius, šviežias petražoles, aštrų padažą ir citrinos sultis. Įberkite pipirų. Paragaukite, jeigu reikia – pakoreguokite skonius.
3. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite mažuose dubenėliuose su ryžiais, makaronais arba traškia česnakine duona.
„Iki“ komunikacijos inf.