Cukinijos ne tik puikiai tinka sriuboms, troškiniams ir kitiems karštiems patiekalams gaminti, bet ir suteikia puikų skonį konditerijos gaminiams. Siūlome išsikepti drėgną ir purų šokoladinį pyragą su cukinijomis.
Reikalingi ingredientai:
- 300 g nuluptos cukinijos
- 4 vnt. kiaušinių
- 200 g miltų
- 180 g cukraus
- 0,5 stiklinės aliejaus
- 3 šaukštai kakavos
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 šaukštelis cinamono
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga:
Cukiniją sutarkuojame smulkia tarka ir paliekame pastovėti, kol ruošiame tešlą. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilame aliejų ir dar truputį paplakame.
Cukinijas rankomis nuspaudžiame nuo išsiskyrusio skysčio ir įmaišome į tešlą. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava, druska ir cinamonu. Viską išmaišome.
Tešla turi būti gana tiršta, bet dar maišoma šaukštu. Jeigu bus skystesnė (jei cukinija sultingesnė), įdėkite dar šiek tiek miltų.
Tešlą supilame į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Geriausiai tinka kepti kekso formoje, bet galima ir paprastoje. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50– 60 minučių. Plonesnis pyragas iškeps greičiau nei storesnis. Ar pyragas jau iškepęs, galima patikrinti įsmeigiant medinį pagaliuką. Jeigu jis ištrauktas neapsivėlęs tešla – pyragas iškepęs.
Išėmus iš orkaitės palikti pyragą visiškai atvėsti. Kepinį galima papuošti apibarstant cukraus pudra ir turimomis uogomis, apliejant tirpintu juodu šokoladu ir riešutais.
Gero apetito!
Labai daug cukraus 🙂