Ingredientai:
- silkių filė – 200 g,
- majonezas – 250 g,
- burokėliai (vidutinio dydžio) – 2 vnt.,
- kiaušiniai (kietai virti) – 5 vnt.,
- bulvės – 3 vnt.,
- morkos – 2 vnt.,
- svogūnai – 1 vnt.
Gaminimas:
Svogūną smulkiai supjaustykite ir perpilkite karštu vandeniu. Išvirkite bulves, morkas ir burokėlius (neluptus). Atvėsinkite, nulupkite.
Daržoves sutarkuokite stambia tarka. Silkę supjaustykite nedideliais kubeliais.
Dubenyje ar kitoje formoje pirmiausia dėkite tarkuotų bulvių sluoksnį, lengvai paspauskite. Tepkite plonu majonezo sluoksniu. Dėkite silkę, berkite svogūnus ir vėl aptepkite majonezu. Dėkite morkas, lengvai paspauskite, aptepkite majonezu. Dėkite kiaušinius, aptepkite majonezu. Dėkite burokėlius, aptepkite majonezu.
Paruoštą silkę pataluose palaikykite šaldytuve bent porą valandų.