Šildantis baltasis čili troškinys su vištiena
Reikės: 650 g šviežios viščiukų broilerių krūtinėlės filė, 1 svogūno, 2 česnako skiltelių, 1 Chalapos paprikos, 1 šaukštelio kumino, 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio, 5 puodelių sultinio, 2 skardinių baltų pupelių, 350 g konservuotų kukurūzų, 2 (arba mažiau, jei nenorite labai aštriai) konservuotų aitriųjų paprikų, druskos, pipirų, aliejaus, 1/2 puodelio grietinės. Patiekimui: avokado, grietinės, šviežios kalendros arba petražolių, trupintų kukurūzų traškučių, tarkuoto fermentinio sūrio.
1. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, pjaustytą Chalapos papriką ir maišydami kepinkite, kol suminkštės (apie 8 minutes). Įdėkite išspaustą česnaką, raudonėlio, kumino ir kepinkite, maišydami, kol išsiskirs aromatas (apie 1 minutę).
2. Krūtinėles supjaustykite į tris dalis ir sudėkite į keptuvę, supilkite sultinį ir aitriąsias paprikas, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite be dangčio, kol vištiena bus išvirusi, 10–12 minučių. Vištieną perkelkite į lėkštę ir suplėšykite dviem šakutėmis.
3. Į puodą sudėkite pupeles ir užvirinkite. Kepinkite, mediniu šaukštu dalį pupelių patrinant, kol troškinys šiek tiek sutirštės, apie 10 minučių. Sudėkite kukurūzus ir suplėšytą vištieną ir dar apie minutę patroškinkite maišant. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinę.
4. Čili supilkite į dubenėlius. Papuoškite plonomis avokado riekelėmis, šviežia smulkinta kalendra, kukurūzų traškučiais ir sūriu.
Vienos skardos magija – vištiena su moliūgu ir kitomis daržovėmis
Reikės: 650 g viščiukų broilerių blauzdelių, 650 g moliūgo, 1 rausvojo svogūno, 450 g Briuselio kopūstų, 1/2 galvos žiedinio kopūsto, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus, 2 česnako skiltelių, 2 šaukštų garstyčių, 2 šaukštų medaus, 2 šaukštų balzaminio acto, 2 šaukštelių smulkintų šviežių čiobrelių.
Gaminame:
1. Dubenyje sumaišykite išspaustą česnaką, garstyčias, medų, balzaminį actą, 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, 1 šaukštelį druskos, ¼ šaukštelio pipirų ir šviežius čiobrelius. Sudėkite viščiukų blauzdeles, gerai išmaišykite ir leiskite pasimarinuoti bent 20 min.
2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Briuselio kopūstus perpjaukite pusiau. Atskirkite kalafioro žiedynus ir didesnius pasmulkinkite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Jei norite, naudokite ir kitokių daržovių – kubeliais pjaustytų bulvių, morkų ir pan. Sudėkite daržoves į skardą, apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, pipirais, jei norite – ir kitais mėgstamais prieskoniais, gerai išmaišykite.
3. Skardoje tolygiu sluoksniu išdėliokite vištieną ir daržoves, apliekite likusiu marinatus ir šaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40-50 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi. Jei norite, pabaigoje kelioms minutėms įjunkite grilio funkciją, kad vištiena apskrustų. Skanaus!
Atostogas prie Viduržemio jūros primenanti vištiena su makaronais ir feta
Reikės: 650 g šviežios viščiukų broilerių krūtinėlės filė, 220 g mėgstamų makaronų, 1/2 šaukštelio rūkytos paprikos, 1 šaukštelio itališkų žolelių, druskos, pipirų, 220 g vyšninių pomidorų, 5 česnako skiltelių, 150 g šviežių špinatų, 170 g fetos, aliejaus, 3 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių.
1. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ir nusausinkite.
2. Kol verda, supjaustykite krūtinėlę juostelėmis, pagardinkite rūkyta paprika, itališkomis žolelėmis, druska, pipirais. Iškepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus ir atidėkite.
3. Į tą pačią, dabar jau tuščią keptuvę sudėkite perpus perpjautus vynuoginius pomidorus, susmulkintą česnaką, ¼ šaukštelio druskos ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Pakepkite pomidorus vidutinėje temperatūroje apie 2 minutes, kol jie suminkštės ir išskirs sultis. Įmaišykite šviežius špinatus ir pakepkite, kol jie suminkštės.
4. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite išvirtus ir nusausintus makaronus. Įpilkite 3 šaukštus šviežiai spaustų citrinos sulčių ir suberkite trupintą fetos sūrį. Pakepkite vidutinėje temperatūroje, viską maišydami, 1 minutę. Jei norite, įpilkite dar 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Įdėkite iškeptą vištieną, švelniai pašildykite ir patiekite. Skanaus!
„Iki“ inf.


