• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Pomidorai. Idėjos žiemai

Telšių žinių redakcija
10 rugpjūčio, 2024
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Pomidorų žiemai galima pasiruošti įvairiais būdais – juos marinuoti, daryti tyrę, kečupą ar netgi saldžiai aštrų džemą. „Iki“ kulinarijos trechnologė G. Urbonavičiūtė kviečia pasinerti į kulinarinius atradimus ir išbandyti kelias idėjas.

Pomidorai žiemai su svogūnais

Reikės:

  • 4 šviežių mėsingų pomidorų,
  • 1 kg svogūnų,
  • 1 litro vandens,
  • 1,5 šaukšto cukraus,
  • 1 šaukšto druskos,
  • 50 ml 10 proc. acto.

Gaminame:

  1. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais. Perkelkite į rėtį, užpilkite verdančiu vandeniu (taip sušvelninsite aštrumą). Palikite kelioms minutėms, kad nutekėtų visas skystis.
  2.  Kruopščiai nuplaukite pomidorus. Kiekvieną supjaustykite į 4-5 storas skilteles arba į 4 pailgus gabalėlius, išpjaukite kietą šerdį.
  3. Į sterilizuotus ir sausus stiklainius ant dugno sudėkite sluoksnį svogūnų. Tada dėkite pomidorus, vėl sluoksniuokite svogūnus ir taip kartokite, kol stiklainis bus pilnas. Paskutinis sluoksnis turėtų būti svogūnų.
  4.  Paruoškite marinatą. Į verdantį vandenį įberkite druskos ir cukraus, supilkite actą. Marinatą virkite kelias minutes, kol druska ir cukrus visiškai ištirps, tada nukelkite nuo ugnies. Karštą marinatą iš karto supilkite į stiklainius iki pat stiklainio kaklelio.
  5.  Stiklainius lengvai pajudinkite, kad iš jų pasišalintų oro burbuliukai. Uždarykite stiklainius sterilizuotais dangteliais ir pasterizuokite. Tada apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti. Paruoštus stiklainius laikykite rūsyje arba kitoje vėsioje patalpoje.

Naminė pomidorų tyrė

Reikės:

  • 3 kg šviežių pomidorų,
  • 1 šaukštelio druskos,
  • 1 šaukštelio cukraus, pipirų.

Gaminame:

  1. Pomidorus nuplaukite, išpjaukite kietas šerdis, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite į puodą storu dugnu. Virkite, kol pomidorai suirs. Perkoškite per sietelį.Supilkite atgal į puodą, įberkite druskos, cukraus ir pipirų.
  2. Virkite 3-4 valandas (kol bus norimos tyrės konsistencijos), retkarčiais pamaišydami.
  3. Supilstykite į švarius, sausus stiklainius, uždarykite ir pasterizuokite 15 minučių.

Marinuoti vyšniniai pomidorai

Reikės:

  • 1 kg šviežių vyšninių pomidorų,

kiekvienam stiklainiui:

  • 5 skiltelių česnako,
  • 1 šaukštelio garstyčių sėklų,
  • 2 lauro lapų,
  • šviežių krapų,
  • krieno šaknies,
  • šaukštelio druskos 1 litrui vandens.

Gaminame:

  1. Pomidorus, česnakus, krapus, krapus, krienus ir prieskonius sandariai sudėkite į stiklainius.
  2. Užvirinkite vandenį su druska, gerai išmaišykite ir užpilkite pomidorus.
  3. Stiklainius gerai uždarykite ir palikite šiltoje vietoje kelioms dienoms. Paskui perkelkite į vėsesnį rūsį ar sandėliuką.

Naminis kečupas

Reikės:

  • 2 kg šviežių pomidorų,
  • 100 ml obuolių acto,
  • 1 svogūno,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 1 šaukšto sviesto,
  • ½ puodelio cukraus,
  • druskos, kvapiųjų pipirų,
  • 1 šaukštelio aštriųjų pipirų,
  • 1 šaukšto garstyčių.

Gaminame:

  1. Į puodą suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką, sudėkite blanširuotus ir nuluptus pomidorus, supjaustytus mažesniais gabalėliais. Troškinkite ant mažos ugnies, kol pomidorai taps suirs. Tyrę pertrinkite per sietelį, kad pašalintumėte sėklas.
  2. Į pomidorų tyrę sudėkite likusius ingredientus ir vėl virkite, kol pomidorai sutirštės – apie 30 minučių, tada perpilkite į sterilizuotus stiklainius ir pasterizuokite 15 minučių.

Pomidorų džemas

Reikės:

  • 3 kg šviežių pomidorų,
  • 1 puodelio cukraus,
  • 1/3 puodelio vyno acto,
  • 1/3 puodelio vandens,
  • 3 šaukštelių druskos,
  • 1,5 šaukštelio čili dribsnių.

Gaminame:

  1. Į puodą supilkite actą ir vandenį. Suberkite cukrų. Užvirinkite ir virkite, kol cukrus ištirps.
  2. Supjaustykite pomidorus ir įmeskite juos į susidariusį sirupą. Įberkite druskos ir čili. Kruopščiai išmaišykite ir virkite apie 3 valandas, dažnai maišydami.
  3. Džemo turėtų gerokai sumažėti. Tuomet masę pertrinkite per sietelį ir dar kartą pašildykite.
  4. Karštą džemą supilstykite į stiklainius, uždarykite ir palikite apverstus, kad atvėstų.

„Iki“ komunikacijos inf.

Kitas įrašas

Paryžiuje – Nickos ir breiko kultūros triumfas

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Ser­gan­tį au­ga­lą ga­li­te grą­žin­ti ir at­gau­ti pi­ni­gus!
V. Radzevičius dalijasi greitu ir nebrangiu vasariškų salotų receptu
Di­džio­jo­je Že­mai­čių sie­no­je bus įmon­tuo­ta pa­sku­ti­nė me­ni­nė plokš­tė
Vai­kų glo­bos sa­vai­tė – rak­tas į kiek­vie­no šir­dį
Že­mai­ti­jos kraš­to se­niū­ni­jų spor­to ir me­no šven­tė „Ryš­kė­nų va­sa­ra 2025“
Tel­šių ap­skri­ties po­li­ci­jo­je – nau­jas va­do­vas ir nau­ja pra­džia

Žemaičių kultūra

Apie tai, kas neturi teisės būti pamiršta
Gaisrai aplenkia koplytstulpio apylinkes
Nustebinęs ir nudžiuginęs kraštietės vizitas
Aldonis Eselinas: „Dirbk – ir gyvensi nesilankstydamas“
Pakviesti tėviškės visais takais ir keleliais skubėjo į Tverus
Tradicinės ir naujos šventės – neatsiejama vasaros dalis

Laisvalaikis

V. Radzevičius dalijasi greitu ir nebrangiu vasariškų salotų receptu
Vai­kų glo­bos sa­vai­tė – rak­tas į kiek­vie­no šir­dį
Že­mai­ti­jos kraš­to se­niū­ni­jų spor­to ir me­no šven­tė „Ryš­kė­nų va­sa­ra 2025“
Po įspū­din­gos per­ga­lės „Džiu­gas“ tvir­tai žen­gia A ly­gos vi­du­ry­je
Šach­ma­tai Tel­šių kraš­te. Tel­šių ra­jo­no šach­ma­ti­nin­kų pa­sie­ki­mai at­kū­rus Lie­tu­vos ne­prik­lau­so­my­bę (1991–2000 m.)
Gyvi prisiminimai sukvietė į žygį „Atrask dingusį kaimą“

Sveikata

Karštis ir sveikata: kaip apsisaugoti karštomis vasaros dienomis?
Kei­čia­si gy­dy­mo įstai­gų ver­ti­ni­mas: at­si­žvelgs ne tik į veik­lą ir fi­nan­sus, bet ir į po­žiū­rį į pa­cien­tą
Siū­lo­ma plės­ti de­fib­ri­lia­to­rių tink­lą: lai­ku su­teik­ta pa­gal­ba pa­dė­tų iš­gel­bė­ti tūks­tan­čius žmo­nių
Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kur leidžiate savo atostogas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset