Paskutinį spalio savaitgalį Nevarėnų kultūros centre vyko trijų seniūnijos bendruomenių – Nevarėnų (pirmininkas Albinas Šmukšta), Mitkaičių (pirmininkė Augenija Gecevičienė) ir Nerimdaičių (pirmininkė Raimonda Padolskienė) – šventė „Rudens gėrybes ir dainas – į vieną skrynią“.
Renginyje dalyvavo Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas, Nevarėnų seniūnijos seniūnė Vilma Šakienė, Nevarėnų parapijos klebonas Aloyzas Žygaitis.
Mitkaičių dienos centro auklėtiniai surengė darbelių parodą-pardavimą. Jų tikslas – surinkti lėšų ir įsigyti batutą.
Susirinkusiuosius pasveikino rajono meras, seniūnė pristatė seniūniją, įvardijo nuveiktus darbus, tikslus ir artimiausius uždavinius. Vienas jų – raginti gyventojus prisijungti prie bendros nuotekų sistemos.
Renginį vedė aktyvi Tučių kaimo gyventoja Vida Čėjauskienė. Koncertavo Užvenčio kaimo kapela „Venta“, į nuotaikingą šokių sūkurį kvietė Martynas ir Linas.
Kiekviena bendruomenė surengė prisistatymą: nestokodamos savikritikos ir humoro, akcentavo veiklos trūkumus ir privalumus, apsikeitė simbolinėmis dovanomis, šeimininkės vaišino įvairiais patiekalais. Nevarėniškiai kvietė ragauti žuvienės, nerimdaitiškiai – troškintų kopūstų, o mitkaitiškiai, visada save, svečius ir kaimynus lepinę cepelinais, šįkart nustebino ypatingu moliūgų ir varškės pyragu. Jo receptu dalijamės su visais „Telšių ŽINIŲ“ skaitytojais.
Moliūgų pyragas
800 g moliūgo supjaustyti griežiniais, pašlakstyti aliejumi ir iškepti orkaitėje. Sutrinti. Į moliūgų košę dėti 3 šaukštus manų kruopų, 3 šaukštelius cukraus, 2 kiaušinius, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišyti.
Įdarui reikės: 0,5 kg varškės, cukraus (jei varškė rūgšti), razinų, 2 kiaušinių, 2 šaukštų manų kruopų (jei varškė skysta – 3 šaukštų), vanilinio cukrus. Visus produktus gerai išmaišyti.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, patepti sviestu.
Visų pirma dėti moliūgų masės, paskui – varškės įdaro, vėl – moliūgų masės. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol apskrus.