• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Musaka

admin
23 gegužės, 2011
Receptai
0

4–6 žmonėms reikės: 3 baklažanų (tinka ir cukinijos), 5 didelių bulvių, aliejaus. Įdarui reikės: 700 g jautienos faršo (arba avienos), 250 g pomidorų tyrės, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų. Bešamelio padažui reikės: 1 l pieno, 4–5 šaukštų miltų, 4 šaukštų sviesto, 2 trynių, 150 g sūrio.
Gaminimas: pirmiausia iškepame griežiniais supjaustytus baklažanus ir bulves. Dedame ant popieriaus, kad sugertų aliejų. Apibarstome druska pagal skonį ir paliekame pastovėti.
Ruošiame įdarą: apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, dedame faršą ir gerai pakepiname. Supilame pomidorų tyrę, beriame druskos, pipirų, galima įdėti šiek tiek cinamono ir trintų gvazdikėlių. Viskas troškinama apie 30 min.
Gaminame padažą: į išlydytą sviestą dedame miltus, maišome nesustodami, pilame pieną. Maišydami sudedame trynius, įberiame druskos. Kai užvirs, dedame sūrį ir gerai išmaišome.
Sluoksniuojame didelėje skardoje: pirmiausia dedame bulves, po jų baklažanus, faršo įdarą, vėl baklažanus ir bulves. Tada ant viršaus pilame padažą ir 35–45 min. šauname į 180 °C orkaitę. Kad padažas neparuduotų, uždenkite skardą folija.
Skanaus!

Kitas įrašas

Diskusija apie šiuolaikišką biblioteką

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Dar vie­na ypa­tin­ga vie­ta mei­lės įža­dams Tel­šių ra­jo­ne – prie Ger­man­to eže­ro
Bulvių ir maltos mėsos apkepas
Vėl siū­lo­ma Tel­šiuo­se įreng­ti gy­vy­bės lan­ge­lį
„Metų ūkis 2025“ – apie derlių, darną ir sunkų darbą
Nuo šyp­se­nos iki pa­gal­bos
NVO skaid­ru­mo stan­dar­to kon­sul­ta­ci­nės dirb­tu­vės Tel­šiuo­se

Žemaičių kultūra

„Atspindžiai“ – dvi dienos teatro ritmu
Folkloro šventė kvietė susitikti Plungėje
Tautodailininkas, kurio rankos kvepia kadagiu
Menininkų tikslas – nufotografuoti Lietuvos bažnyčias naktį  
Paminėtos Konrado Kavecko 120-osios gimimo metinės
Tomas Venckevičius: „Tai yra knyga apie mus – paprastus, bet ne prastus žmones“  

Laisvalaikis

Bulvių ir maltos mėsos apkepas
„Metų ūkis 2025“ – apie derlių, darną ir sunkų darbą
Nuo šyp­se­nos iki pa­gal­bos
Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pristato šokio pasaką vaikams „Panama labai graži“
Jau­ni­mo ren­gi­nys „Išd­rįsk 2“
Kū­ry­biš­ka Py­ra­gų die­na „Mastyje“

Sveikata

Vėl siū­lo­ma Tel­šiuo­se įreng­ti gy­vy­bės lan­ge­lį
Ser­ga­mu­mo ro­dik­liai to­liau kren­ta že­myn
Ty­la, ku­ri ser­ga: ko­dėl tu­ri­me kal­bė­ti apie emo­ci­nę svei­ka­tą?
Ser­ga­mu­mas su­ma­žė­jo
Dezodorantai, liemenėlės, nakvišų aliejus: kas iš tiesų didina krūties vėžio riziką?
Gy­dy­to­jas Man­tas Ba­ne­vi­čius: „Kiek­vie­na akis tu­ri sa­vo is­to­ri­ją“
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kiek laiko per dieną praleidžiate telefone?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset