• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Moliūgų cukatos

IŠ SODO IR DARŽO GĖRYBIŲ

Telšių žinių redakcija
24 rugsėjo, 2022
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Moliūgas – švelnaus skonio daržovė, tad jis puikiai tinka tiek kaip sudedamoji dalis pagrindiniams patiekalams pagardinti, tiek ir desertui. Jei šiemet moliūgai gausiai užderėjo ir norite išbandyti kažką naujo – siūlome pasigaminti skanų ir sveiką desertą – moliūgų cukatų.

Ingredientai:

  • 3 kg moliūgo,
  • 1 kg cukraus,
  • 1 pakelis vanilinio cukraus,
  • 2 apelsinai,
  • 2 citrinos.

Gaminimo eiga:

Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir supjaustome gana smulkiais stačiakampiais gabaliukais, apie 3 cm ilgio, 2 cm pločio ir 2 cm storio. Moliūgų skilteles dėti į didelį puodą, užpilti cukrumi ir palikti parai kambario temperatūroje. Po paros susidariusias sultis nukošti į atskirą puodą ir, pakaitinus jas iki virimo, sudėti vanilinį cukrų, sutarkuotą citrinų ir apelsinų žievelių geltonąją ir oranžinę dalis bei supilti iš vaisių išspaustas sultis. Sirupą gerai išmaišyti ir supilti atgal ant moliūgo gabalėlių.

Vėl palikti parai kambario temperatūroje.

Praėjus minėtam laikui, puodą su sirupu ir moliūgo gabalėliais dedame ant ugnies ir vis pamaišydami kaitiname iki virimo.

Užvirus sirupą nukošiame į atskirą indą, o moliūgo gabalėlius arba sudedame į elektrinę džiovyklę, arba išdėliojame ant kepimo popieriumi paklotos skardos ir dedame į orkaitę.

Džiovinti 60 laipsnių temperatūroje.

Moliūgų saldainiukus abiem būdais džiovinti tol, kol jie išdžiūva ir sukietėja. Tai užtrunka apie 6 val. Iš šio kiekio išeina iki kilogramo moliūgų cukatų. Likusį sirupą galima supilstyti į stiklainius ir vėliau naudoti ledams, košei, gėrimams ar kitiems patiekalams pagardinti.

Žymės: moliūgai, receptas, issodoirdaržogėrybių
Kitas įrašas

Automobilio vožtuvų keitimas

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Dėl žiauraus elgesio su gyvūnais Telšių teismo išteisinti asmenys išgirdo apkaltinamąjį nuosprendį
Kompozitorius Kristijonas Lučinskas: raktu į operą „Klaipėda“ tapo daugiasluoksnė įvairovė ir muzikiniai atsitiktinumai 
Vaikų konferencija: kur? kada? kas?
Opozicija suabejojo į pinigus skirstančią komisiją pasiūlytų kandidatų kompetencija
Rastas artilerijos sviedinys
Grupė „Voiceless“ surengs galingą koncertą Plungėje

Žemaičių kultūra

Žemaičių vyskupystės muziejaus varpinėje – nauji varpai
ŽEMAITIU GĪVASTIS – amatū i kulinarėnė pavelda švėntė Telšiūsė
Jonaičių miškas saugo istorinę atmintį
Prisiliesta prie kapinių istorijos
Muziejuje – konferencija, skirta Juozui Vitkui-Kazimieraičiui atminti
„Europos muziejų naktyje“ atiduota duoklė žemaitukams

Laisvalaikis

Kompozitorius Kristijonas Lučinskas: raktu į operą „Klaipėda“ tapo daugiasluoksnė įvairovė ir muzikiniai atsitiktinumai 
Vaikų konferencija: kur? kada? kas?
Grupė „Voiceless“ surengs galingą koncertą Plungėje
Tel­šiš­kiai Lat­vi­jo­je užė­mė pri­zi­nes vie­tas
„Poe­zi­jos pa­va­sa­ris“ Tel­šiuo­se
Mo­ki­nių var­žy­bos

Sveikata

Skaitmeninės odontologijos galimybės: niekas neprarasta, ko negalima atkurti
Už nuo­pel­nus neu­ro­lo­gei V. Vit­kaus­kie­nei įteik­tas gar­bės ženk­las
Nu­vys­ti ga­li ne tik gė­lės, bet ir… klau­sa
Pra­si­dė­jo er­kių se­zo­nas – ką svar­bu ži­no­ti
Ikivėžiniai gimdos kaklelio pakitimai – ar įmanoma užkirsti kelią blogiausiam scenarijui?
Svarbi informacija žiedadulkėms alergiškiems žmonėms
No Result
View All Result

Laikraštis

Srotas24.lt – Dalys internetu

Zuza.lt – Marketplace

Apklausa

Ar skaitote knygas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt