Ingredientai:
- Šaldytų midijų: 500 g.;
- 10 proc. riebumo grietinėlės (apie 200 mililitrų);
- Sviesto: 30 g.;
- Česnako pagal skonį;
- Petražolių (pagal skonį);
- Druskos, pipirų (pagal skonį).
Gaminimas:
Midijas gerai nuplauname. Česnako skilteles nulupame bei smulkiai supjaustome.
Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą, įmaišome susmulkintą česnaką, sumažiname kaitrą ir maždaug 60 sekundžių patroškiname.
Atitirpintas midijas suberiame į keptuvę bei patroškiname su česnaku. Pagardiname pipirais bei druska. Po 7–8 minučių supilame grietinėlę ir toliau troškiname midijas, kol midijos prasiveria, užberiame petražolių.
Midijas skanu patiekti su virtais makaronais arba ryžiais.
Skanaus!