• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Maisto sauga prasideda nuo mūsų pačių

Telšių žinių redakcija
9 rugsėjo, 2025
Kitos aktualijos, Elektroninė prenumerata, Pirmas puslapis, Pirmas puslapis
0
kiaušiniai

Norint apsisaugoti nuo pavojingų salmonelių bakterijų, būtina laikytis tinkamos rankų higienos ir ruošti maistą tinkamoje temperatūroje.

Ši bakterija į maistą gali patekti ne tik per nepakankamai išvirtus ar iškeptus kiaušinius, paukštieną ar mėsą, bet ir per nešvarias rankas, virtuvės įrankius, indus ar aplinkos paviršius, ant kurių prieš tai buvo užkrėsta žaliava.

Pagrindinės taisyklės, kaip apsisaugoti

Švarūs, tinkamai prižiūrimi virtuvės paviršiai bei įrankiai – jau mažesnė rizika.

Virtuvėje reikia kruopščiai plauti rankas. Visada plauti jas prieš gaminant maistą ir kiekvieną kartą po kiaušinių tvarkymo ar žalios mėsos dorojimo.

Maistui vartoti tik šviežius kiaušinius. Kiaušinius reikia virti bent 5 minutes, kad žūtų pavojingi mikroorganizmai.

Nenaudoti tų pačių įrankių (lentelių, peilių) šviežios mėsos ir daržovių pjaustymui.

Visada užtikrinti, kad visi gyvūninės kilmės produktai būtų tinkamai termiškai apdoroti – vidinė temperatūra turi siekti ne mažiau nei 60 laipsnių.

Vengti maisto su žaliais kiaušiniais arba dalinai termiškai apdorotų patiekalų – tai rizikingesni produktai, nes nepakankamas terminis apdorojimas nesunaikina galimų patogeninių bakterijų.

VMVT inf.

Kitas įrašas

Ge­li­nis bliz­ge­sys – pa­vo­jin­ga šiukš­lė

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Policijos pareigūnai aptiko neteisėtai laikomus šaunamuosius ginklus ir sprogmenis
Savaitės Kelių eismo taisyklių pažeidimai
Pavojingas greitis – 152 km/h vietoje leistinų 50 km/h!
Nuo gruodžio 1 d. – susigrąžinti teisę vairuoti bus paprasčiau
Nuo lapkričio 15 d. įsigalioja draudimas tręšti mėšlu ir srutomis
Vitaminas D: „Eurovaistinės“ vaistininkė pataria, ką daryti, kad geriau jį pasisavintume

Žemaičių kultūra

Istorijos ir žmonės: kunigo mintys apie migraciją
Audiogidas – nauja galimybė pažinti miestą
Pagerbė laisvės gynėjų ir žymių kraštiečių atminimą
Maldų, skausmo ir vilčių kuriama kryžiaus istorija
„Sustosiu, kai sustabdys…“
Lietuvos laisvės gynėjų atminimas gyvas ateities kartose  

Laisvalaikis

Kū­ry­biš­ka Py­ra­gų die­na „Mastyje“
Sal­di au­ko­ji­mo tra­di­ci­ja
Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras publikai žada ypatingą muzikinių kelionių savaitę
Py­ra­gų die­ną – gerumo dalybos
Py­ra­gų die­na Upy­no­je įvy­ko ir pa­vy­ko
Mo­liū­gė­li, nu­šviesk ta­ke­lį į dar­že­lį

Sveikata

Ser­ga­mu­mo ro­dik­liai to­liau kren­ta že­myn
Ty­la, ku­ri ser­ga: ko­dėl tu­ri­me kal­bė­ti apie emo­ci­nę svei­ka­tą?
Ser­ga­mu­mas su­ma­žė­jo
Dezodorantai, liemenėlės, nakvišų aliejus: kas iš tiesų didina krūties vėžio riziką?
Gy­dy­to­jas Man­tas Ba­ne­vi­čius: „Kiek­vie­na akis tu­ri sa­vo is­to­ri­ją“
Mo­te­rų svei­ka­tos stip­ri­ni­mo pro­gra­ma Tel­šiuo­se
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kiek laiko per dieną praleidžiate telefone?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset